RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hét moment voor Cangeroes moet nog komen: "Hebben echt wel de ambitie om wedstrijden te gaan winnen"

1/2
UTRECHT - Het was gezellig druk zaterdagavond in Sporthal Lunetten in Utrecht. Een honderdtal basketballiefhebbers maakten zich op voor het debuut van Cangeroes in de eredivisie, ook wel bekend als de Basketball League.

Utrechtse clubs en de eredivisie. Het is in de basketbalwereld altijd een haat-liefde verhouding geweest. Er zijn genoeg mensen in de provincie die de sport een warm hart toedragen, maar echt loskomen doet de sport niet. Vaak is een avontuur in de eredivisie na een paar jaar weer afgelopen als de middelen op zijn.

Ht moment voor Cangeroes moet nog komen: "Hebben echt wel de ambitie om wedstrijden te gaan winnen"
Cangeroes heeft gezonde basis voor eredivisie"
Ramon Kuipers

Cangeroes wil breken met die trend. De Utrechtse club promoveerde vorig seizoen op eigen kracht, nadat het kampioen werd van de promotiedivisie. "We willen dames eredivisie in Utrecht op de lange termijn kunnen waarborgen", vertelt coach Ramon Kuipers meteen na het debuut, dat overigens verloren werd, "We zorgen dat er vrijwilligers zijn die alles regelen, maar ook dat we goede jeugdteams hebben." De basis lijkt dan ook goed. Een bruisende club die in elke categorie op het hoogste niveau vertegenwoordigd is.

NIET IN DE EREDIVISIE OM HET MEEDOEN
"Dat moet voor een goede toekomst zorgen", gaat Kuipers verder, "Maar ook met dit team, waar veel jong talent in zit willen we toch ook wel laten zien wat er mogelijk is. We hebben dus echt de ambitie om wedstrijden te gaan winnen dit jaar." Dat is iets wat de laatste Utrechtse club in de eredivisie, Amazone, niet lukte. De slotjaren op het hoogste niveau waren een lijdensweg waarbij er n seizoen zelfs geen wedstrijd gewonnen werd.

We hebben wel tijd nodig"
Asa Kantebeen

"We hebben wel tijd nodig", legt speelster Asa Kantebeen uit, "We zijn een nieuw team met allemaal nieuwe spelers die nooit met elkaar hebben samen gespeeld. Wat dat betreft had de voorbereiding best wat langer mogen duren. Toch hebben we een goede eerste stap gezet."

Na de promotie besloot Cangeroes om boven de ploeg die kampioen werd een geheel nieuw team te 'plakken'. Dat moet een kickstart geven om uiteindelijk geheel op de eigen talentvolle jeugd te draaien.

Tegen het ervaren Jolly Jumpers uit Tubbergen ging het aanvankelijk helemaal niet slecht. Al liep het achterhoedeteam van vorig jaar in de tweede helft van de wedstrijd wel uit naar een ietwat geflatteerde 16 punten voorsprong. "We hebben nog moeite met een aantal situaties en dat kost ons nog net te veel energie", legt Kuipers uit. "Ik hoop dat de succesmomenten snel gaan komen", vult Kantebeen aan, "We proberen nu al kleine succes momentjes te vieren, zoals goede schoten en mooie stops. Ik hoop dat we gauw een overwinning kunnen vieren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -