RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

'Mister Porsche' Ben Pon (82) overleden

1/2
AMERSFOORT - Ben Pon, de zoon van de oprichter van het familiebedrijf Pon Holdings, is maandag op 82-jarige leeftijd overleden.

De telg uit de bekende Amersfoortse autofamilie stond binnen Pon ook wel bekend als Mister Porsche, omdat hij zich jarenlang inzette voor de verzelfstandiging en professionalisering van de Nederlandse Porsche-activiteiten en de uitbreiding van het dealernetwerk.

FORMULE 1
Pon was van 1965 tot en met 1988 directeur bij Pon Porsche Import. Zijn leven stond in het teken van snelle auto's. Hij maakte in 1961 als autocoureur zijn debuut voor Porsche op de Nürburgring. In datzelfde jaar reed hij drie races in het GT kampioenschap en een jaar later maakte hij zijn debuut in de Formule 1 op Zandvoort. Het bleef bij één optreden van welgeteld vier rondjes in de koningsklasse van de autosport.

Ook nam Pon deel aan de Olympische Spelen van 1972. Hij kwam uit op het onderdeel kleiduivenschieten. Hij nam in 1988 afscheid van het familiebedrijf en begon een wijngaard in Californië.

Pon sprak zelden met de media. Toch mocht RTV Utrecht-verslaggever Marc van Rossum du Chattel hem in 2003 interviewen voor een documentaire over de overleden autocoureur Carel Godin de Beaufort, een goede vriend van Pon.

Interview met Ben Pon uit 2003


In het RTV Utrecht-programma Van Rossem Vertelt ging het twee jaar geleden over de vader van Ben Pon, de ontwerper van het iconische Volkswagenbusje.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -