RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse Femke Bol bereikt halve finale op WK atletiek

AMERSFOORT - Femke Bol uit Amersfoort heeft dinsdagmiddag de halve finale bereikt op het wereldkampioenschap atletiek in Doha. Ze vestigde een nieuw persoonlijk record op de 400 meter horden. Met die tijd wist ze ook een rechtstreeks ticket voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo in de wacht te slepen.

De tijd die Bol liep was 55.32 seconden, mede door een goede eindspurt. Volgens Bram Peters, coach van Bol, is dit van nature haar sterkste eigenschap. Woensdag staat de halve finale op de rol. Het is de eerste keer dat de 19-jarige Bol meedoet aan een WK.BONUS OP HET SEIZOEN
Bol zag het meedoen aan de 400 meter horden als bonus op het seizoen. Haar doel was naar de halve finale of een persoonlijk record lopen (55,94 seconden). Deze tijd liep de atlete van AV Altis uit Amersfoort tijdens een wedstrijd in Genčve, waardoor ze onder het WK-limiet (56,00 seconden) dook en het Nederlands juniorenrecord verbrak.

ESTAFETTE
Naast de 400 meter horden maakt Bol ook deel uit van de 4x400 meter estafetteploeg. Haar teamgenoten zijn Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Bianca Baak en Maureen Ellsworth. Voor hen staat aankomende zaterdag de eerste ronde op het programma. De finale is een dag later.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -