Dries Mertens staat op punt om Diego Maradona in te halen

UTRECHT - Voormalig FC Utrecht-speler Dries Mertens kan woensdag in België met Napoli een opmerkelijke mijlpaal bereiken. De 32-jarige Belg heeft 114 doelpunten voor zijn Italiaanse club gemaakt sinds zijn komst medio 2013 naar Napels. Daarmee is hij nog maar één doelpunt verwijderd van het aantal van de legendarische Diego Maradona.
De Argentijnse superster bracht tijdens zijn even succesvolle als turbulente tijd in Napels 115 goals voor de club op zijn naam. Mertens heeft hem dus bijna achterhaald. De kleine buitenspeler speelde in twee seizoenen in de Domstad 81 wedstrijden, waarin hij 20 keer scoorde. Hij is de stad Utrecht daarna trouw gebleven, ondanks een vertrek naar PSV.
Dries werkt heel hard en scoort heel vlot, ik hoop dat hij Maradona inhaalt.
Carlo Ancelotti, trainer Napoli
Napoli treedt in België tegen Racing Genk aan voor de tweede speelronde in de Champions League. "Maradona is voor mij de beste speler ooit", legde Napoli-trainer Carlo Ancelotti uit. "Daar kan je Dries Mertens niet mee vergelijken. Maar hij doet het heel goed. Dries werkt heel hard en scoort heel vlot. Ik hoop dat hij Maradona inhaalt. Dat zou mooi staan in de geschiedenisboeken van de club."
Napoli begon met een fraaie zege tegen titelhouder Liverpool (2-0) aan de groepsfase. Genk ging hard onderuit bij Salzburg (6-2).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.