RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Spakenburg snakt naar eerste seizoenszege

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het zijn twee ploegen met een grote traditie in de top van het zaterdagvoetbal. Toch is Spakenburg - Noordwijk sinds de invoering van de landelijke zaterdagcompetitie in 1970 pas dertien keer gespeeld. De laatste keer, in 2013, wonnen de Blauwen met 5-1.

HISTORIE

Spakenburg heeft dit seizoen nog niet gewonnen en zal zaterdag direct tekenen voor een herhaling van dat resultaat, of voor een zege met om het even welke cijfers. Makkelijk zal dat gezien de historie niet worden. Van de dertien ontmoetingen op de Westmaat won Noordwijk er zes, Spakenburg hield de punten slechts vier keer in huis. De doelcijfers: 22-25.

Spakenburg, dat deze week in een oefenduel vier spelers testte, stond de afgelopen twee weken klaar om de eerste overwinning te vieren, maar beide keren werd in de slotfase een gelijkmaker geďncasseerd. Noordwijk leed vorige week de eerste nederlaag. Thuis tegen Kozakken Boys werd het 2-5.

VERRASSING

Noordwijk is dit seizoen de verrassing van de Tweede divisie. De ploeg van trainer Kees Zethof speelde twee seizoenen geleden nog in de Hoofdklasse, maar debuteert dit jaar dankzij twee kampioenschappen op rij tussen de elite van het amateurvoetbal. Even, na vier wedstrijden, was de formatie zelfs medekoploper met IJsselmeervogels.

Een week voor de derby tegen IJsselmeervogels kan Spakenburg-trainer John de Wolf weer beschikken over Roy Castien, die terugkeert van een schorsing. Koos Werkman, Olaf van de Sande en Nathaniel Will zijn nog geblesseerd.

LIVE

Spakenburg - Noordwijk begint zaterdag om 15.00 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht