RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IJsselmeervogels heeft het traditioneel lastig bij GVVV

VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De eerste Utrechtse derby in de Tweede divisie van dit seizoen staat zaterdag op Panhuis op het programma. In Veenendaal nemen GVVV en IJsselmeervogels het tegen elkaar op. GVVV wacht nog op de eerste thuisoverwinning en staat negende, IJsselmeervogels is koploper.

HISTORIE
De laatste overwinning van IJsselmeervogels in Veenendaal dateert van 2013. Sinds de invoering van de Topklasse, en later de Tweede divisie, won GVVV vijf van de zeven thuisduels tegen de Vogels. De doelcijfers daarbij zijn 15-10 voor GVVV. Voor 2010 lagen de verhoudingen anders. Van de 21 ontmoetingen in de Hoofdklasse wonnen de Vogels er acht, GVVV won zes keer.

Vorig jaar eindigde GVVV - IJsselmeervogels in 3-2 voor GVVV. De winnende treffer viel in de laatste minuut en werd gemaakt door de inmiddels bij GVVV vertrokken Sherwin Grot. Het jaar ervoor zegevierde GVVV op Panhuis met 3-1.

GVVV lijkt de laatste weken op de weg naar boven. Na de thuiszege in de bekerwedstrijd tegen Kozakken Boys volgde een 1-0 overwinning bij Jong Sparta. Die overwinningen kwamen echter niet zonder geluk tot stand.

Trainer Niek Oosterlee van GVVV kan weer beschikken over Taoufik Adnane, die vorige week in Rotterdam geblesseerd op de tribune zat. Bij IJsselmeervogels is aanvoerder Gwaeron Stout nog altijd geblesseerd. Ook zonder hem walsten de Vogels afgelopen zaterdag over titelverdediger AFC heen: 5-1. Ook de geblesseerde Ali Akla ontbreekt.

GVVV-spits Berry Powel heeft een verleden bij IJsselmeervogels.

LIVE
Het duel tussen GVVV en IJsselmeervogels begint zaterdag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -