RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Schip moet op zoek naar nieuwe ploeg: "Ik weet ook niet wat er aan de hand is"

SCHALKWIJK - Slecht nieuws voor Jan-Willem van Schip. Het doek is gevallen voor zijn ploeg Roompot-Charles. De wielerploeg is er niet in geslaagd om een nieuwe hoofdsponsor te vinden voor 2020. "We hakken nu de knoop door", zegt manager Michael Zijlaard tegen de NOS. Zijlaard deed er de afgelopen maanden alles aan om de ploeg overeind te houden, tevergeefs.

Zeven van die achttien renners hebben inmiddels een nieuw team gevonden, maar Jan-Willem van Schip uit Schalkwijk is daar nog niet in geslaagd. Ook Lars Boom en Pieter Weening zijn nog zoekende.

Van Schip zegt inhoudelijk niet te willen en kunnen reageren. "Ik weet niet wat er precies aan de hand is. Iedereen vraagt me er naar. Ik word er eerlijk gezegd een beetje moe van", voegt hij er nog aan toe.

WERELDTITEL
De verwachting is dat het Van Schip wel gaat lukken om een nieuwe ploeg te vinden. De veelzijdige coureur kan een mooi cv overleggen. Hij werd dit jaar wereldkampioen op de baan op het onderdeel puntenkoers. Op de weg won hij dit seizoen een etappe in de Ronde van België.

AL MAANDEN ONZEKERHEID
Op 23 juli maakte Roompot Vakanties bekend uit het wielrennen te stappen. De formatie van Zijlaard en medeoprichters Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel ging halsoverkop op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor, maar deelde de achttien renners en het personeel ook meteen mee dat ze op zoek mochten naar een nieuwe werkgever.

IN 2015 UNIEK
De ploeg stapte in 2015 de wielersport in met een volledig Nederlands profiel. Jonge talenten en geroutineerde profs die elders buiten de boot vielen, kregen een kans bij Roompot Oranje Peloton. In het eerste jaar was één van die talenten de 21-jarige Abcoudenaar Dylan Groenewegen. Met hem werden in het eerste jaar de eerste overwinningen geboekt, alvorens hij al snel de overstap naar Lotto-Jumbo maakte.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -