Hercules heeft goede papieren tegen EVV

UTRECHT - Hercules heeft dit seizoen in de Derde divisie B nog geen thuisduel gewonnen, maar als resultaten uit het verleden iets beloven, is de kans groot dat de ban zondag gebroken wordt. De Utrechters spelen namelijk thuis tegen EVV. De Limburgers kwamen vijf keer eerder naar Voordorp en haalden er nog nooit een punt.
In diezelfde afdeling gaat Hoogland op bezoek bij OFC. De promovendus won de eerste wedstrijd van het seizoen, maar haalde daarna dankzij drie gelijke spelen in vijf duels nog slechts drie punten.

HERCULES

Trainer Jochem Twisker van Hercules kan tegen EVV niet beschikken over de geblesseerden Jeffrey Vlug en Derek van Duuren. De Limburgse tegenstander staat achtste. Dat is twee plekken hoger dan Hercules, maar dat komt mede doordat EVV een wedstrijd meer speelde.
EVV is dit seizoen de koning van de gelijke spelen. Van de zes competitieduels eindigden er vier onbeslist. De enige zege boekte EVV thuis. De enige nederlaag was op vreemde bodem. Uit tegen Hercules staat de teller op nul punten uit vijf duels. Het doelsaldo is 9-1 voor Hercules.
Voor Hercules geldt hetzelfde als voor Hoogland: de eerste wedstrijd, uit tegen ADO'20, werd gewonnen. Daarna volgden een nederlaag en drie gelijke spelen.
Bij Hoogland keert Henk Baum terug na een schorsing
Bij Hoogland keert Henk Baum terug na een schorsing © Orange Pictures

HOOGLAND

Bij Hoogland keert Henk Baum terug in de selectie. De spits was vier duels geschorst, na een rode kaart in de uitwedstrijd tegen EVV. Edwin Hermsen heeft een ribblessure opgelopen en is niet inzetbaar.
Tegenstandser OFC begon de competitie als één van de kanshebbers voor de titel. Met onder meer de 41-jarige Amersfoortse doelman Atam Koroglu in de selectie staan de geel-zwarten na zes speelronden op zevende plaats. De twee thuisduels die de ploeg uit oostzaan tot nu speelde leverden vier punten op.
Hoogland is wel weer eens toe aan een overwinning. Het zou de ploeg van Raymond Prins weer een buffer bezorgen richting de degradatieconcurrenten. Gezien de selectie van OFC zou een punt voor Hoogland al een knap resultaat zijn.

LIVE

Hercules - EVV begint zondag om 14.00 uur, bij OFC - Hoogland wordt een half uur later afgetrapt. Beide duels zijn live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.