RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Vitesse kan uit het niets een wedstrijd beslissen, daar moeten we ons tegen wapenen"


UTRECHT - FC Utrecht speelt zaterdagavond in de uitwedstrijd zonder Adrián Dalmau. De Spaanse spits is nog onvoloende hersteld van zijn blessure. Leon Guwara ontbreekt vanwege een schorsing. Mark van de Maarel is zijn vervanger. Patrick Joosten en Jean-Christophe Bahebeck zijn weer fit en bij de selectie.

SPECIAAL
De uitwedstrijd tegen Vitesse is in veel opzichten een speciale. Beide clubs eren in de vierde minuut een overleden held en FC Utrecht en Vitesse troffen elkaar de laatste twee jaar in de finale van de play-offs. Voor Van den Brom komt daar nog een aspect bij: de Amersfoorter speelde twaalf jaar voor de Arnhemmers. In twee periodes speelde hij 334 duels en scoorde 93 keer.

In het seizoen 2011-2012 was hij trainer in de Gelredome. "Elke club waar je gewerkt hebt is bijzonder om tegen te spelen. Het leuke als je terugkomt is dat je heel veel oude bekenden terugziet. Zeker de mensen binnen de organisatie die daar toen werkten die werken er nog steeds. Ik ben er zeven jaar jaar geleden vertrokken, dus van de spelers ken ik er geen één."

CONCURRENT
In de strijd om de plaatsen tussen drie en acht treft FC Utrecht met Vitesse een rechtstreekse concurrent. "Ik denk dat Utrecht en Vitesse elk jaar om de posities vechten waar we nu staan", weet Van den Brom. "Win je sta je vierde, verlies je dan haak je daar even voor af. Dus al is het vroeg in het seizoen is het wel een wedstrijd waar wat op het spel staat."

"We hoeven niet veel anders te doen dan tegen Willem II, want we hebben gewonnen"


"We zijn aan elkaar gewaagd, dat wijst de ranglijst ook uit", zegt Mark van der Maarel, die net als bij de vorige schorsing van Leon Guwara mag starten als linksachter. "Ze hebben heel veel individuele kwaliteit, ze kunnen uit het niets een wedstrijd beslissen met heel veel jongens die kunnen scoren. Daar moeten we ons tegen wapenen."

"We hoeven tegen Vitesse niet veel anders te doen dan tegen Willem II, want die wedstrijd hebben we gewonnen", vervolgt Van den Brom, die niet tevreden was over de eerste helft tegen de Tilburgers. "Ik vind dat we in een te laag tempo speelden. Maar als je naar de statistieken kijkt, was het niet super maar ook niet zo slecht als iedereen zegt en denkt dat het was."

Het was niet zo slecht als iedereen zegt en denkt dat het was"
John van den Brom

Van den Brom ziet hoe dan ook progressie. "Er zijn zeker dingen die beter kunnen, maar ik zie wel vastigheid. En we hebben voor het eerst de nul gehouden."

Over zijn basisplaats, als gevolg van de schorsing van Leon Guwara, is Van der Maarel helder. "Vervelend voor hem dat hij die rode kaarten pakt. Maar voor mij zijn het kansen. Het is nu aan mij om het in die twee wedstrijden zo goed mogelijk te doen en het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken."

"Het is nu aan mij om het de trainer zo moeilijk mogelijk te maken"


VAN OVEREEM
Tenslotte is goed nieuws uit de ziekenboeg. Want Joris Van Overeem en Simon Makienok trainden deze week weer met de selectie mee. "Joris heeft alles meegedaan. Maar tussen alles meedoen en een wedstrijd spelen zit nog wel een verschil vind ik", zegt Van den Brom. Daarom speelt FC Utrecht volgende week woensdag een vriendschappelijke wedstrijd. "Ik hoop dat Van Overeem, Dalmau en Makienok daar minuten kunnen maken. En als dat goed gaat komen ze er weer bij."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -