RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste tegentreffers voor Van Veenendaal in EK-kwalificatie


NIEUWEGEIN - De voetbalsters van Oranje, met de Nieuwegeinse Sari van Veenendaal op doel, hebben zonder te imponeren ook hun derde groepswedstrijd in de EK-kwalificatiereeks gewonnen. In Murska Sobota werd SloveniŽ met veel moeite verslagen: 2-4.

Sherida Spitse nam in de slotfase twee doelpunten voor haar rekening, beide vanuit een vrije trap. De Sloveense ploeg, de nummer 53 van de FIFA-ranglijst, nam in de 11e minuut de leiding via Mateja Zver. Na een klein half uur tikte Vivianne Miedema na een goede voorzet vanaf de rechterflank van Lineth Beerensteyn raak voor de 1-1. Kort na rust was Beerensteyn zelf trefzeker.

Oranje, de nummer 3 op de ranking van de FIFA, verzuimde uit te lopen en liet Kaja Korosec via een uitbraak zowaar gelijkmaken. Met nog ruim twintig minuten te spelen was de ernst duidelijk bij Oranje, dat lange tijd een laag tempo hanteerde op de matige grasmat in SloveniŽ. In de 78e minuut voorkwam Sherida Spitse toch de eerste averij voor Oranje en het was veelzeggend dat de 2-3 en 2-4 vanuit een vrije trap vielen.

Voor keepster Sari van Veenendaal waren het de eerste tegengoals in de kwalificatiereeks. Eerder won het Nederlands elftal met 7-0 van Estland en met 3-0 van Turkije. Dinsdag is in Eindhoven Rusland de vierde tegenstander.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -