UPDATE | Geerte Hoeke wint nu in Tsjechië: "Ik wil hier UCI-punten pakken"

MAARN - Veldrijdster Geerte Hoeke heeft al voor de derde keer dit seizoen gewonnen. De Maarnse wist zaterdag in Tsjechië de Toi Toi Cup-wedstrijd in Hlinsko te winnen.
De Tsjechische Pavla Havlikova en Tereza Svihalkova mochten mee het podium op met Hoeke, die solo over de finish kwam na 38 minuten wedstrijd.
Geerte Hoeke: "UCI-punten zijn heel belangrijk voor je startpositie"
Het is al de derde zege voor Hoeke na vier gereden veldritten. Eerder won ze al crossen in Zwitserland en Slowakije, dat zijn relatief kleine wedstrijden. "Bij deze wedstrijden hoop ik veel UCI-punten te pakken, die zijn heel belangrijk voor je startpositie. Dat is de reden warom ik hier rijd", legt Hoeke uit tegen RTV Utrecht.
Geerte Hoeke: "Als ik in de top-50 van de UCI-ranking kom, kan ik ook Wereldbekers rijden"
Zondag rijdt Hoeke nog in Slowakije een cross, waarna ze volgende week in het Nederlandse Gieten crosst. "Ik zal daarna voornamelijk een Belgisch programma afwerken. Als ik in de top-50 van de UCI-ranking kom, kan ik ook Wereldbekers rijden. Dat is ook het doel. In principe zou ik met een vierde plek voldoende punten om in de top-50 te komen", zegt ze over de veldrit in Rakova, Slowakije.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.