Jarig Sportlust'46 pakt de draad weer op, Oliekan matchwinner DHSC

WOERDEN/EEMDIJK - In de Hoofdklasse A heeft Sportlust'46 een belangrijke overwinning geboekt. De Woerdense ploeg wist op eigen veld met 3-1 te winnen van Achilles'29. Vorige week verloor Sportlust nog van AZSV. Ook het Utrechtse DHSC wist te winnen.

DRIE PUNTEN VOOR JARIG SPORTLUST

Op de 73ste verjaardag nam Sportlust'46 het op tegen hekkensluiter Achilles'29, dat na vijf wedstrijden nog altijd puntloos was. Halverwege de eerste helft leek het een eenvoudige zege te worden voor de Woerdenaren, na goals van Evert Brouwers en Zakaria Issarti.
Een korte samenvatting van Sportlust'46 - Achilles'29, door Robert Claus
Door een goal van Sharif Lopez Garrido kwam Achilles'29 weer even in het spel. De Groesbeekse formatie was zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Thomas Heideman zette in de blessuretijd van de eerste helft de 3-1 op het scorebord met een intikker. Dat was de ruststand en bleek ook de eindstand, want in de tweede helft werd niet meer gescoord.
Met 13 punten uit zes duels blijft Sportlust'46 tweede in de Hoofdklasse A, twee punten achter koploper DUNO.
7' Evert Brouwers [1-0]
23' Zakaria Issarti [2-0]
40' Sharif Lopez Garrido [2-1]
45' Thomas Heideman [3-1]

OLIEKAN BESLISSEND VOOR DHSC

DHSC wist in dezelfde Hoofdklasse A een 2-1 overwinning te boeken op Achilles Veen. Jesse Oliekan tekende na twintig minuten voor de enige goal van de eerste helft. Hij was attent toen een rebound voor zijn voeten viel.
Tien minuten na rust verdubbelde Oliekan de voorsprong met een afstandsschot. Rico Geeroms deed nog iets terug, maar daar bleef het bij voor de bezoekers. DHSC wist uiteindelijk met een man meer de drie punten over de streep te trekken.
DHSC nestelt zich door de zege in de subtop van de Hoofdklasse A, met 10 punten uit zes punten.
23' Jesse Oliekan [1-0]
55' Jesse Oliekan [2-0]
73' Rico Geeroms [2-1]
Bijz.
84' Rode kaart Vincent van Hoof (Achilles Veen, 2x geel)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.