Opluchting bij Spakenburg: week voor De Derby is eerste zege binnen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg heeft voor het eerst dit Tweede Divisie-seizoen gewonnen. Op de eigen Westmaat werd Noordwijk met de hakken over de sloot verslagen met 2-1, waardoor met vertrouwen toegewerkt kan worden naar de derby tegen IJsselmeervogels van volgende week.
Een korte samenvatting van Spakenburg - Noordwijk, door Arnold Schenk

GEEN GOALS VOOR RUST

De eerste grote kans was voor Noordwijk, maar Nick van Staveren kopte de bal naast het doel. De Blauwen kregen zelf na een twintigtal minuten een mogelijkheid om de score te openen, maar Jordi Bitter schoot op aangeven van Tom van der Neut op de lat.
Ondanks dat Noordwijk nog wat kansen kreeg, gingen beide ploegen met 0-0 rusten op De Westmaat. Spakenburg kwam scherp uit de kleedkamer. Een inzet werd vlak na de pauze van de lijn gehaald. Er werd gejuicht, maar de goal werd niet goedgekeurd en dus bleef het 0-0.

HERO IS DE HELD

In de 68ste minuut mocht wel degelijk gejuicht worden door alles wat de Blauwen een warm hart toedraagt: Hero van Lopik kopte de bal snoeihard binnen voor de 1-0. Tien minuten later was aanvaller Jordi Bitter er als de kippen bij om de 2-0 te maken.
Even leek opgelucht adem gehaald te kunnen worden, maar zeven minuten voor tijd incasseerde Spakenburg dan toch de 2-1. Het was nog billenknijpen tot diep in de blessuretijd, maar de bal wilde er niet in voor de bezoekers. Hierdoor kon Spakenburg opgelucht adem halen en de eerste seizoenszege vieren.
68' Hero van Lopik [1-0]
77' Jordi Bitter [2-0]
83' Raies Roshanali [2-1]
Spakenburg verlaat door de zege de voorlaatste plaats in de Tweede Divisie. Na zeven wedstrijden hebben de Blauwen nu zes punten op zak. Volgende week wacht de Derby op bezoek bij de Rooien.