RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Spakenburg juicht na zwaarbevochten zege: "Hier waren we aan toe"


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - John de Wolf haalt opgelucht adem nadat zijn Spakenburg voor het eerst dit seizoen gewonnen heeft. Noordwijk werd met 2-1 verslagen. "Zwaarbevochten, maar ik denk dat we het goed gespeeld hebben", reageert De Wolf tegen RTV Utrecht.

"We hebben weinig weggegeven tot in de laatste tien minuten. Je maakt de 2-0 en je denkt: hopelijk kunnen we het rustig uitspelen...", aldus De Wolf, maar het werd alsnog 2-1. Die werd wel over de streep getrokken door de Blauwen.

John de Wolf: "We hopen door resultaat rust te creŽren"


BILLENKNIJPEN
"Qua arbeid en duels kan je ze niets kwalijk nemen. Ze vechten voor elke meter. De eerste heft was moeilijk, maar we hebben ook te weinig gecreŽerd", zegt de trainer. "De kansen gingen komen, dus gelukkig maakten we een goal en de 2-0, maar door de 2-1 wordt toch billenknijpen. De bal ging in de slotfase nog op de paal, maar dat telt niet meer. Het is heerlijk om eindelijk de overwinning binnen te hebben."

"Hier waren we met z'n allen aan toe. De druk hoort bij deze club. Als je zes wedstrijden niet wint, dan komt er druk. We hebben nu ook vier wedstrijden niet verloren, en door winst krijg je vertrouwen. We hopen met elkaar dat je door resultaat rust gaat creŽren", vertelt De Wolf.

KWARTJE DE GOEDE KANT OP
Hero van Lopik was de held van de Blauwen door zijn 1-0. "Eerste helft was erg lastig, want we stonden onder druk. Maar we wisten dat de kansjes zouden komen. Het is super lekker dat je een corner erin kopt. De bal kwam perfect en ik knikte hem binnen. Het was echt fantastisch. Iedereen dook op mij", beschrijft hij de manier waarop hij zijn goal vierde.

Hero van Lopik: "Nu viel het kwartje onze kant op"


"Ik dacht dat het bij 2-0 wel afgelopen was, maar hij viel er per ongeluk in en gevaarlijke momenten bij ons. Nu viel het kwartje onze kant op", zegt Van Lopik.

DERBY
Volgende week staat de grote Derby op het programma voor Spakenburg. "Vanaf maandag gaat het vizier naar een heel mooie pot, daar kijken we met zijn allen naar uit", zegt De Wolf. Ook Van Lopik heeft zijn vizier er ook al op gericht op volgende week. "Als ik hem mag spelen zou dat fantastisch zijn. Het is echt een jongensdroom om de derby te kunen spelen. In de jeugd is het al beladen, maar met het eerste voor negen duizend man... Dat zou echt fantastisch zijn."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -