RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse Bol met estafetteploeg naar WK-finale 4x400

AMERSFOORT - De Nederlandse vrouwenploeg op de estafette 4x400 meter is er bij de WK atletiek in Doha verrassend in geslaagd de finale te bereiken. Het kwartet, bestaande uit Lieke Klaver, Lisanne de Witte, Bianca Baak en de Amersfoortse Femke Bol eindigde als vierde in de eerste heat in 3.27,40.

Die tijd lag maar net iets boven het Nederlands record (3.26,98), maar betekende nog geen directe plaatsing voor de finale. In de tweede heat bleek ItaliŽ net iets langzamer, waardoor de ploeg als achtste de eindstrijd haalde. Het halen van de finale betekende ook een ticket voor de Olympische Spelen van Tokio.

FINALE
De Witte bewees haar kracht tijdens de estafetterace. Ze kwam als tweede loopster in de baan en liep een achterstand op de koplopers in. Baak verloor weliswaar de aansluiting, maar Bol zette alles op alles en rende het team nog net de finale binnen.

ONTLADING
De ontlading was groot bij de vier atletes. Klaver wees naar Bol als beslissende factor. "Zij is onze Bambi", zei de WK-debutante. De Witte zorgde echter voor de aansluiting met de voorste loopsters van Jamaica, Polen en Canada. "Ik kwam vast te zitten toen iedereen naar de binnenbaan trok. Ik maakte me even goed boos en kon goed terugvechten. Vooraf wisten we dat de finale mogelijk was en dat we zelfs wel bij de eerste drie in de heat konden eindigen. Dat lukte niet, maar met de tijd hebben we wel bewezen dat we een goed team hebben."

400 METER HORDEN
Bol kwam eerder al in actie in het Khalifa Stadion. Ze bereikte de halve finale op de 400 meter horden en boekte een persoonlijk record.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -