Regioderby: SCHC dankzij Sweering in slotfase langs Schaerweijde

BILTHOVEN/ZEIST - De regioderby in de Promotieklasse hockey tussen SCHC en Schaerweijde is gewonnen door de Bilthovenaren. De thuisploeg sloeg in de slotfase toe en won daardoor met 4-2.
Schaerweijde kwam goed uit de startblokken. Al in de eerste minuut lag de bal in het doel van SCHC. Pieter Jan Voerman had uit een strafcorner de 0-1 gemaakt.
Na een kwartier spelen kende SCHC twee gouden minuten. Eerst maakte Sam Steins Bisschop voor de Bilthovenaren de gelijkmaker, vervolgens wist Jelmer Uildriks de 2-1 voorsprong op het scorebord te zetten. Tien minuten later was het opnieuw gelijk. Erik Hemesath werkte de 2-2 binnen.

BESLISSING

In de laatste vijf minuten van het duel was Max Sweering goud waard voor zijn ploeg. Eerst maakte hij via een strafbal de 3-2 en vervolgens wist hij in de volgende minuut ook de 4-2 te maken.
1' Pieter Jan Voerman [0-1]
15' Sam Steins Bisschop [1-1]
17' Jelmer Uildriks [2-1]
26' Erik Hemesath [2-2]
65' Max Sweering [3-2]
66' Max Sweering [4-2]
SCHC gaat aan de leiding in de Promotieklasse, Schaerweijde staat vierde.