RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Herculaan Burgers kritisch na nederlaag: "Nadruk ligt soms wat teveel op tactiek"


UTRECHT - Floris Burgers keerde afgelopen zomer terug bij Hercules. Tot nu toe wordt de start van het seizoen vooral gekenmerkt door wisselvalligheid. Zondag ging de ploeg uit Utrecht kansloos met 0-3 onderuit tegen EVV en Burgers ziet met de nodige aanpassingen nog voldoende perspectief voor verbetering.

Bij Hercules werkt Burgers samen met trainer Jochem Twisker, die de nodige lof krijgt voor zijn tactische vermogen. "Jochem is heel sterk in het analyseren van de tegenstander, in het kijken naar de sterktes en zwaktes van de tegenstander en hoe wij daar dan van kunnen profiteren."

Floris Burgers (Hercules) praat na met Arnold Schenk


Toch moet dat volgens de 25-jarige Burgers niet teveel de overhand krijgen. "Want we hebben ook een erg jonge ploeg, die het ook moet hebben van felheid. Nu heb ik soms nog weleens het idee dat we heel erg bezig zijn met het uitvoeren van het tactische plan, wat in mijn ogen ten koste gaat van de felheid waarmee we de wedstrijd aanvliegen.

Hercules staat momenteel in de onderste regionen van de Derde Divisie B en dat is volgens Burgers onnodig. "Als we een tactisch goed plan weten te combineren met de benodigde agressie denk ik dat we tot heel veel in staat zijn met dit team. Vandaag tegen EVV lukte dat niet. Ik vond de tegenstander een stuk gretiger dan wij."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -