Matchwinner Sweering van SCHC na derby: "Deze is heel belangrijk"

BILTHOVEN/ZEIST - Max Sweering was zondag de gevierde man met twee belangrijke treffers in de 4-2 overwinning op Schaerweijde. De aanvaller kon na afloop dan ook zijn geluk niet op.
"Dit is een hele belangrijke overwinning", begint Sweering zijn verhaal tegen RTV Utrecht. "Ik ben heel blij dat we hem onze kant op trokken. Iedereen is ook blij voor mij, dat ik beslissend was. Ik hoef geen rondje te geven, dat is alleen als je je debuut maakt."
Max Sweering maakte de 3-2 en 4-2 voor SCHC
SCHC degradeerde afgelopen seizoen van de Hoofdklasse naar de Promotieklasse. "De sfeer is niet anders dan vorig jaar, dat lijkt misschien voor de buitenwereld zo als je wint." SCHC gaat aan de leiding in de Prmotieklasse. "We doen het nu bovenverwachting goed, maar er zullen ook nog mindere wedstrijden komen. Als we uiteindelijk kampioen worden dan is dat mooi meegenomen."

SCHAERWEIJDE

Bij Schaerweijde was er minder vreugde door de nederlaag. "We gooiden nog alles op alles, maar bij die 4-2 was gedaan", vertelt Ronald Brouwer aan RTV Utrecht. "De competitie is nog lang dus er is nog niks aan de hand. We hadden redelijk veel controle, ook de afgelopen weken ging dat goed. Het moet wel beter om hoog te kunnen eindigen."
Schaerweijde heeft zich deze zomer aardig versterkt en de titelwens werd dan ook niet onder stoelen of banken geschoven. "Ik voel geen druk, maar met zo'n ploeg wil je wel meedoen om de knikkers. Tuurlijk is er wel een bepaalde verwachting over ons."
Ronald Brouwer: "Ik voel geen druk"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.