Taurus wil weer 'best of the rest' worden, maar is nog altijd zonder hoofdsponsor

© Fotostudio Red Green Blue
HOUTEN - De volleyballers van Taurus staan aan de vooravond van een nieuw Eredivisie-seizoen. Met vier nieuwelingen in de selectie wil trainer Erik Gras proberen de traditionele topclubs uit te dagen, maar de club uit Houten zag de hoofdsponsor vertrekken en heeft nog altijd geen nieuwe geldschieter gevonden.

ZOEKTOCHT NAAR EEN SPONSOR

Het sponsorcontract van Taurus met SV Land, een bedrijf in juridische dienstverlening, liep eigenlijk na het seizoen 2017-2018 al af. Doordat de volleyballers in dat seizoen verrassend het bekertoernooi wisten te winnen, werd Taurus beloond met een extra gesponsord jaar. Dat liep afgelopen zomer dus af. "Dat wisten we. Binnen de club zijn mensen nu hard en enthousiast op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor", zegt Gras tegen RTV Utrecht.
"Er zijn creatieve ideëen, zoals bedrijven die spelers individueel kunnen sponsoren", laat hij weten. "Omdat we spelers niet betalen, gaat het sponsorgeld niet daar in zitten. Iedereen speelt voor een paar schoenen van een kleine sponsor, maar er gaat toch wat geld zitten in de zaalhuur, trainingsuren en om naar wedstrijden te gaan. Door de club is wel verzekerd dat we het seizoen af kunnen maken."
Ik had gehoopt om na de bekerwinst een stap te kunnen maken. Dat gebeurde niet.
Taurus-trainer Erik Gras
"Ik had gehoopt om na de bekerwinst een stap te kunnen maken. Dat gebeurde niet. Niet vanuit de Houtense politiek, niet vanuit de club en niet vanuit sponsoren. Het was volgens mij de ideale kans geweest, omdat die prijs echt een boost gaf", aldus de hoofdtrainer.

NIEUW VIERTAL LEGT LAT HOGER

Taurus had al vroeg deze zomer de selectie voor het komende seizoen op orde. In juni werd een elfkoppige selectie gepresenteerd, maar die was ruim daarvoor al rond. "In februari en maart is de basis al gelegd. Veel van de nieuwkomers had ik vorig jaar al gesproken en de aanhouder wint", doelt Gras op de komt van Daan Haanappel (spelverdeler), Jorg de Waard (middenspeler), Finn Frielink en Jens de Hoogh (buitenspelers).
"Zij hebben allemaal Eredivisie-ervaring. Hierdoor zit het niveau van de selectie dichter bij elkaar. Vorig seizoen hadden we een mix van heel jonge spelers zonder ervaring en routiniers. Nu zijn we homogener qua niveau. Het is een hoog niveau en we maken meer uren. Ook zitten de leeftijden meer bij elkaar", zegt de trainer. Tegenover de komst van het viertal, staat het vertrek van Tom van den Boogaard, Hidde Uittenbosch, Rik Damen, Noa Aerts en Bran de Winter.
Erik Gras als trainer van Taurus
Erik Gras als trainer van Taurus © Orange Pictures
Gras hoopte deze zomer nog een twaalfde speler aan de selectie toe te voegen, maar de speler in kwestie koos voor een internationale winter als beachvolleyballer. Daarom heeft Taurus gekozen om voor jeugdspelers Ian Fengler en Jip Kemperman van Heren 2 een Eredivisie-licentie aan te vragen. "Dat zijn jonge talenten voor wie die laatste plek in de selectie nog open is. Zij hebben nog niet het niveau van de Eredivisie, maar kunnen wel al proeven aan het team en soms invallen."

BEST OF THE REST

Vorig seizoen behaalde Taurus de kampioenspoule (van zes ploegen), waarin het uiteindelijk vijfde werd. Ook de komende jaargang mikken de Houtenaren daar op. "Er is een vaste top-3 of top-4, dus wij moeten knokken om weer de 'best of the rest' te worden. Dan gaan we dus voor een plek in de kampioenspoule en uiteindelijk een vijfde plaats. We willen aansluiten bij Sliedrecht", geeft Gras aan.
We willen het gat met Sliedrecht verkleinen en soms ook van de topteams winnen.
Taurus-trainer Erik Gras
Dynamo, Lycurgus en Orion zijn volgens hem nog een stap te ver, maar daarachter ziet de Taurus-trainer kansen. "We willen het gat met Sliedrecht verkleinen en soms ook van de topteams winnen", is hij ambitieus.

COMPETITIESTART

De competitie wordt zaterdag (om 20.00 uur in de Kruisboog in Houten) afgetrapt met een thuiswedstrijd tegen het Talent Team Papendal, ook wel de talentenploeg van Jong Oranje. "Dat kan nog wel eens gunstig voor ons zijn om tegen hun te starten. Zij trainen zich al de hele zomer het blubber voor de de ogen, maar vaak zie je dat ze pas aan het einde veel punten pakken", aldus Gras. "Hopelijk kunnen we profiteren dat ze nog niet hun beste spel spelen. Wij zullen er op moeten knallen."
Gras verwacht dat drie van de vier nieuwkomers in de basis starten tegen het Talent Team. "De toeschouwers gaan een ander team zien, een team dat veel energie levert. Ik ben heel benieuwd waar we staan na negen weken voorbereiding. In de voorbereiding vielen de puzzelstukjes steeds meer op hun plek, maar kenden we ook diepe dalen. Al met al heb ik wel een redelijk gevoel overgehouden uit de voorbereiding."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.