RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waterpoloërs Oranje doen in Utrecht gooi naar ticket voor EK

UTRECHT/VEENENDAAL - De Nederlandse waterpolomannen strijden dit weekend in zwembad De Krommerijn om een ticket voor het EK waterpolo. In Utrecht zijn Litouwen en Turkije de tegenstanders van Oranje, dat geleid wordt door de Veenendaalse bondscoach Harry van der Meer.

Vrijdag is om 19.30 uur eerst Litouwen de tegenstander van Nederland en zondag om 12.45 uur is de tweede en laatste groepswedstrijd tegen Turkije. Op zaterdag spelen Litouwen en Turkije tegen elkaar. Voor de beste twee landen in de poule van drie ligt een EK-ticket klaar.

De selectie van Nederland herbergt met Thomas Lucas uit Amersfoort en Pascal Janssen van het Utrechtse UZSC twee regiogenoten. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor de EK-kwalificatieduels in De Krommerijn.

EK IN BOEDAPEST
Het EK waterpolo is begin volgend jaar van 12-26 januari in Boedapest, Hongarije. Wellicht belangrijker voor Nederland is het Olympisch Kwalificatie Toernooi van eind maart in Rotterdam. De Oranje-mannen speelden twintig jaar geleden voor het laatst op de Spelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -