RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Datumwijziging Veenendaal-Veenendaal Classic afgewezen door UCI

VEENENDAAL - Slecht nieuws voor de organisatie van de Veenendaal-Veenendaal Classic. Op de nieuwe kalender van de Wereld Wielrenunie (UCI) blijft de koers ook in 2020 in augustus staan. De wedstrijd is vastgesteld op woensdag 19 augustus.

De organisatie van de op één na grootste eendaagse koers van Nederland had bij de UCI het verzoek ingediend om de wedstrijd te verplaatsen naar begin mei. In die periode maken de renners zich op voor de eerste grote ronde van het jaar, de Giro d'Italia. Zo hoopte Veenendaal-Veenendaal een beter deelnemersveld te kunnen verwelkomen dan dit jaar het geval was.

IN EEN VERDOMHOEKJE
Door in augustus te blijven houdt Veenendaal-Veenendaal veel hinder van de drukke kalender. De komende editie is tijdens de Ronde van Spanje, die van start gaat in Utrecht. In 2020 komen daar ook nog eens de Olympische Zomerspelen bij die bij aanvang van de Veenendaalse klassieker net 10 dagen klaar zijn.

Afgelopen editie stond hierdoor al geen enkele WorldTour-ploeg aan de start. Het evenement behoudt wel de status van 1.1 wedstrijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -