Vuelta Holanda zoekt duizend vrijwilligers voor wielerevenement

UTRECHT - De organisatie van de Vuelta in Nederland is op zoek naar duizend vrijwilligers. Zij zijn nodig voor allerlei hand-en-spandiensten tijdens het wielerevenement: van bezoekers de weg wijzen tot langs het parcours staan om de boel in goede banen te leiden.
Over een klein jaar trekt de Ronde van Spanje door Nederland en wordt ook Utrecht aangedaan. Op 14 augustus is er een ploegentijdrit in de Domstad. De dag erna finisht de etappe op het Utrecht Science Park. Naast Utrecht trekken de renners ook door Noord-Brabant, waar ze onder meer in Den Bosch en Breda te zien zullen zijn.
Voor alle drie de etappes in Nederland zijn in totaal duizend vrijwilligers nodig, heeft de organisatie van 'La Vuelta Holanda' berekend. "We hebben veel leuke verschillende functies voor iedereen die dit feest wil meebeleven", zegt Karin Kenter van EventMakers. Dit landelijke platform regelt de vrijwilligers voor het evenement.
Iedereen die zin heeft om mee te helpen, kan zich melden bij de organisatie. Ze moeten minimaal 16 jaar zijn, minimaal 2 dagen beschikbaar zijn, liefde voor de sport en een service gerichte instelling. Aanmelden kan via de website van La Vuelta Holanda.
Overigens zijn de eerste vrijwilligers al begonnen: zo staan er deze week een aantal op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.