Hoogland en Hercules: dringend behoefte aan driepunter

HOOGLAND - Het gaat niet goed met de twee Utrechtse clubs in de Derde divisie B. Na zeven speelrondes staat Hercules twaalfde, Hoogland vinden we op de 14e plaats. Beide ploegen wonnen dit seizoen pas één keer, op de eerste speeldag van de competitie.
Dat promovendus Hoogland in de onderste regionen zou belanden was wel verwacht en daarom geen tegenvaller. Hercules presteert wel bijzonder teleurstellend. De Utrechters wonnen dit seizoen zelfs nog geen thuiswedstrijd.

HERCULES

Hercules gaat zondag op bezoek bij Gemert. De Brabanders waren in 2010 nog landskampioen bij de zondagamateurs, maar verdwenen in 2013 van het hoogste amateurniveau. Bij de vorming van de Tweede en Derde divisie viel Gemert ook buiten de boot. Pas vorig seizoen werd promotie uit de Hoofdklasse afgedwongen. Op dit moment staat de promovendus achtste, vier plaatsen boven Hercules.
Trainer Jochem Twisker van de Utrechters kondigde na de 1-3 nederlaag tegen EVV van zondag maatregelen aan. Welke dat zijn weten we zondag als de opstelling bekend wordt. Jeffrey Vlug is nog geblesseerd en de herstelde Derek van Duuren doet ritme op in het tweede.

HOOGLAND

Hoogland speelt in eigen huis, waar het dit seizoen nog niet won, tegen UNA. De voormalig Tweede divisionist gold dit seizoen als belangrijke kanshebber voor promotie, maar won pas vorige week zijn eerste wedstrijd. UNA staat zelfs een plaats onder Hoogland, dus zijn de belangen zondag groot op Langenoord.
Trainer Raymond Prins kan weer beschikken over Coen Heus. Hij was langdurig geblesseerd en deed de afgelopen weken ritme op in het tweede. Zondag begint hij op de bank. Edwin Hermsen is nog even uitgeschakeld vanwege een ribblessure.

LIVE

Hoogland - UNA en Gemert - Hercules werden nooit eerder in de competitie gespeeld. De wedstrijden
beginnen zondag beide om 14.00 uur en zijn live te volgen via Radio M Utrecht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.