RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nog twee kansen Meeuwsen en Meppelink op Olympisch ticket


NIEUWEGEIN/RHENEN - Beachvolleyballers Robert Meeuwsen en Madelein Meppelink hebben de komende periode nog twee kansen om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokyo. Zowel Nieuwegeiner Meeuwsen, met Alexander Brouwer, als Madelein Meppelink uit Rhenen, die met Sanne Keizer speelt, slaagden er bij het afgelopen OKT niet in plaatsing voor Tokyo af te dwingen.

De eerste kans loopt via de wereldranglijst. Teams die op 15 juni in de geschoonde top 15 van de olympische wereldranglijst staan, zijn voorts ook verzekerd van deelname. Meeuwsen en Brouwer staan momenteel zevende, Meppelink en Keizer staan momenteel tiende. Als dat zo blijft, zijn zij op 15 juni direct geplaatst voor de Spelen.

 Meppelink en Keizer, vorig jaar op het EK Meppelink en Keizer, vorig jaar op het EK | Foto: Fotostudio RedGreenBlue

Mocht de wereldranglijst geen plaatsing opleveren, is er nog een allerlaatste kans tijdens de Continental Cup Beachvolleybal. Dat toernooi wordt van 22 tot en met 28 juli gehouden in Eindhoven. Dat maakte de volleybalbond vrijdag bekend.

Meeuwsen en Brouwer wonnen op de laatste Olympische Spelen brons. Meppelink en Keizer werden vorige zomer Europees kampioen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -