Maarten Paes belangrijk bij EK-kwalificatiezege Jong Oranje

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Jong Oranje heeft een belangrijke zege geboekt in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Portugal. Op De Vijverberg in Doetinchem werd het 4-2 voor de Nederlandse talenten. FC Utrecht-keeper Maarten Paes had een belangrijk aandeel in de overwinning.
Paes had een basisplaats en moest in totaal twee keer vissen. In de eerste helft kon hij een kopbal niet tegenhouden, en in de tweede helft was hij kansloos bij een penalty. Bij een 2-2 stand had hij enkele belangrijke reddingen, waardoor Jong Oranje in de wedstrijd bleef.
Alle Nederlandse goals waren van Alkmaarse makelij: debutant Myron Boadu scoorde twee keer, Teun Koopmeiners en Calvin Stengs waren een keer trefzeker.
Jong Oranje speelt dinsdag de derde kwalificatiewedstrijd bij Jong Noorwegen. Het eerste duel had de ploeg met 5-1 gewonnen van Jong Cyprus.