RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

LIVEBLOG: Spakenburg vecht zich terug en pakt punt in derby met IJsselmeervogels

1/16
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is een begrip in het amateurvoetbal: IJsselmeervogels - Spakenburg. Deze zaterdag staat de 83e editie van de Spakenburgse derby op het programma. Om 15.00 uur wordt afgetrapt op sportpark de Westmaat. Mis niets van de wedstrijd via ons liveblog en het liveverslag op Radio M Utrecht.

EINDSTAND 2-2

Bedankt voor het volgen van ons liveblog. De reacties zijn straks te lezen op onze site en te horen via Radio M Utrecht.

Terugblik op de wedstrijd


De slotfase door de ogen van radiocommentatoren Bert Kous en Menno Schilder


93' De wedstrijd is afgelopen.

93' Van Leijenhorst van de Vogels kopt na een vrije trap over.

92' Laatste wissel bij IJsselmeervogels. Kevin van Diermen komt erin en El Azzouti die moet eruit. Hier is hij niet blij mee.

91' IJsselmeervogels is op jacht naar de gelijkmaker in de extra tijd. Spakenburg staat met veel man in hun eigen zestien.

Rode kaart voor Spakenburg in audio


89' Derde en dus laatste wissel bij Spakenburg. Middenvelder Youri Koelewijn in aanvaller Bitter uit. Lukt het de tien man van Spakenburg om een punt uit het vuur te slepen?

87' Weer een harde overtreding van een Spakenburger. Jasper Beekhuis krijgt geel.

86' RODE KAART SPAKENBURG! El Azzouti heeft de bal al gespeeld en Selimi tackelt hem hard van achter. De rode kaart is terecht.

86' "Het tempo is moordend in deze tweede helft", zegt commentator Menno Schilder.

84' Weer een wissel bij IJsselmeervogels. Van de Laar verlaat het veld en Yannick Cortie komt erin, een verdediger voor een middenvelder.

De 2-2 in audio


80' "Spakenburg gooit alle energie die het heeft in de wedstrijd", vertelt commentator Bert Kous.

78' GOAL SPAKENBURG! Invaller Selimi brengt zijn ploeg op 2-2.

Hoor via dit audio-fragment hoe de 2-1 tot stand komt


75' Wissel bij IJsselmeervogels: middenvelder Nejmi gaat op de bank zitten en middenvelder Eef van Riel komt in het veld.

73' GOAL SPAKENBURG! Marlon Versteeg maakt op mooie wijze de aansluitingstreffer.

71' De thuisploeg heeft de wedstrijd onder controle en krijgt een kans via Van den Meiracker. Zijn volley verdwijnt via de handen van de keeper over de achterlijn. De corner levert niets noemenswaardigs op.

67' Tweede wissel van Spakenburg. Middenvelder Castien uit en aanvaller Argjend Selimi in.

66' De supporters van Spakenburg zijn rustig. Zij zien dat het lastig wordt voor hun ploeg om nog een goed resultaat te boeken.

Commentatoren Bert Kous en Menno Schrijver beschrijven de 2-0


64' Kans voor Spakenburg. Invaller Ghaddari schiet van afstand naast.

63' IJsselmeervogels blijft dreigend. El Azzouti schiet voorlangs.

60' GOAL IJSSELMEERVOGELS! Jeffrey Buitenhuis scoort uit een vrije trap en verdubbeld daardoor de stand: 2-0.

60' "De wedstrijd lijkt meer los te komen. We zien in het eerste kwartier van de tweede helft meer kansen dan in het eerste halfuur van de eerste helft", zegt commentator Menno Schilder.

58' Weer een kans voor IJsselmeervogels. De Harder raakt de paal.

58' Nu een vrije trap aan de andere kant van het veld. Leon ter Wielen van Spakenburg tikt de bal uit de hoek van de goal.

54' Net buiten de zestien krijgt Spakenburg een vrije trap. De doelman hoeft geen redding te verrichten op de pegel van Roy Castien.

50' "Kan Spakenburg uit de bunker komen? In de eerste helft lukte dat niet", vertelt commentator Menno Schilder.

48' Grote kans voor IJsselmeervogels. Danny van den Meiracker verlengt een lange bal die bij Maikel de Harder komt. Hij werkt de bal net naast.

45' Eerste wissel van de wedstrijd, bij Spakenburg. Van Lopik blijft in de kleedkamer en Majid Ghaddari is zijn vervanger. Met hem gaan de Blauwen op jacht naar goals.

Benieuwd hoe de eerste helft verliep? Luister deze samenvatting


47' Het is rust.

47' In de blessuretijd begaat Hero van Lopik, die zijn eerste derby speelt, een harde overtreding op El Azzouti. Hij schopt hem onderuit, maar de arbiter spaart hem.

39' IJsselmeervogels heeft veel de bal en hun centrale verdedigers hebben veel tijd om op te bouwen. Spakenburg blijft op de counter loeren.

Herbeleef de openingstreffer via dit audio-fragment


29' GOAL IJSSELMEERVOGELS! Robbert Olijfveld snijdt naar binnen, schiet en ziet zijn schot via een Spakenburg-speler in het doel verdwijnen.

27' Grote kans voor IJsselmeervogels. Gillian Justiana slingert de bal voor en Ahmed el Azzouti kopt net naast.

Luister terug hoe de eerste kans voor Spakenburg ontstond


19' Dreigend moment van Spakenburg. Marlon Versteeg geeft voor vanaf rechts, waarna Kevin Sterling probeert binnen te glijden. Dit lukt niet, een Vogel zit ertussen.

15' De blauwe rook van het vuurwerk hangt niet meer boven het veld. De bal rolt weer.

13' De derby ligt even stil. Supporters van Spakenburg hebben vuurwerk op het veld gegooid.

12' De eerste kans is genoteerd. Mike van de Laar schiet op doel, maar zijn schot wordt geblokt.

9' Het spelbeeld is zoals verwacht: IJsselmeervogels heeft de bal en Spakenburg loert op de counter. De wedstrijd moet nog ontbranden.

2' Achraf Nemji haalt de angel uit een gevaarlijke uitbraak van Spakenburg door een overtreding te maken. De vrije trap levert geen kans op.

1' Een paar minuten later dan gepland is afgetrapt.


OPSTELLINGEN
IJsselmeervogels: Schaap, Buitenhuis, Monteiro, Van Leijenhorst, Justiana, Van de Laar, Nejmi, De Harder, Van den Meiracker, El Azzouti, Olijfveld.
Spakenburg: Ter Wielen, Beekhuis, Beijer, Van der Neut, Vreekamp, Van Lopik, Pires Tavares, Sterling, Versteeg, Castien, Bitter.

- Supporters van Spakenburg hebben strandballen het veld ingegooid. Stewards halen ze weg.

 De supporters hebben weer goed hun best gedaan De supporters hebben weer goed hun best gedaan | Foto: Bert Kous

Spakenburg-trainer John de Wolf: "Spelers moeten hun ziel en zaligheid laten zien vanmiddag"


 Op sportpark de Westmaat is te zien dat de derby leeft Op sportpark de Westmaat is te zien dat de derby leeft | Foto: Geert Lommers

 Deze vrouwen lijken klaar voor de derby Deze vrouwen lijken klaar voor de derby | Foto: Geert Lommers

- Voor en tijdens de derby is geen alcohol te verkrijgen op het sportpark en in het centrum van Spakenburg. Hiermee wil de gemeente ongeregeldheden voorkomen.

Onze verslaggever Bert Kous spreekt kort voor de wedstrijd IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot- "Favoriet zijn zegt niks, de derby is een wedstrijd op zich", zei Maikel de Harder in aanloop naar de derby. Lees hier de volledige voorbeschouwing.- IJsselmeervogels is favoriet op basis van de stand en onderlinge resultaten. De Rooien zijn koploper in de Tweede Divisie en de Blauwen staan op de vijftiende plaats. De Vogels wonnen de derby in het verleden 34 keer en Spakenburg 26 keer. 22 keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

- Stef Veekamp is de scheidsrechter bij IJsselmeervogels - Spakenburg. Hij floot de derby nog nooit eerder.

- De verwachting is dat ruim 8.000 mensen langs de lijn staan. Supporters komen uit het hele land, waaronder Mart Velthuis en zijn vrienden uit Twente (zie tweet hieronder).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -