Sportlust'46 verliest topper van DUNO, winst voor DHSC en Eemdijk

WOERDEN/PROVINCIE UTRECHT - In de Hoofdklasse A heeft Sportlust'46 op eigen veld de topper verloren van DUNO en maakte DHSC gehakt van Smitshoek. Eemdijk ging er in de Hoofdklasse B met de overwinning vandoor tegen HZVV.
Verslaggever Arnold Schenk over de nederlaag van Sportlust'46

SPORTLUST VERLIEST TOPPER

De wedstrijd tussen Sportlust'46 en DUNO begon een kwartier later doordat de scheidsrechter in de file stond. Beide ploegen wisten dit seizoen nog maar één keer te verliezen, tot vandaag. Pas na rust viel in Woerden het eerste doelpunt. Shapoul Ali schoot de bal achter Sportlust'46-doelman Menno de Jong: 0-1.
Drie minuten voor tijd werd de wedstrijd definitief beslist. Sherwin Grot werd in het strafschopgebied van Sportlust'46 neergehaald en dus kregen de bezoekers een strafschop. Grot, voormalig GVVV-er, ging achter de bal staan en faalde niet. Hij zorgde voor de 0-2 eindstand.
52' Shapoul Ali [0-1]
87' Sherwin Grot [0-2, penalty]
Sportlust'46 zakt door de nederlaag naar de vierde plek. De ploeg uit Woerden heeft 13 punten uit zeven wedstrijden.

VIJFKLAPPER VOOR DHSC

Op voorhand stonden DHSC en Smitshoek op hetzelfde aantal punten in de Hoofdklasse A: 10. Op het veld waren de Utrechters duidelijk een maatje te groot voor de thuisploeg. DHSC ging met een 3-0 voorsprong de kleedkamers in. Achtereenvolgens hadden Tom de Klein, Rodney Sneijder en Genaro Snijders gescoord voor de Utrechtse ploeg.
Vlak na rust lag de bal opnieuw in het doel van Smitshoek. Jesse Oliekan werkte de 0-4 binnen voor DHSC en in de 55e minuut zorgde diezelfde Oliekan ook voor de 0-5. DHSC staat in de Hoofdklasse B nu vijfde met 13 punten uit zeven duels.
20' Tom de Klein [0-1]
25' Rodney Sneijder [0-2]
30' Genaro Snijders [0-3]
46' Jesse Oliekan [0-4]
55' Jesse Oliekan [0-5]

WINST EEMDIJK IN HOOFDKLASSE B

Eemdijk wist na elf minuten spelen al de 1-0 binnen te werken tegen HZVV. Bas Buimer was de doelpuntenmaker. Zes minuten voor rust breidde Eemdijk de score via Jordy Huygen uit naar 2-0 en met die stand gingen beide ploeg ook de kleedkamer in.
In de tweede helft bleef Eemdijk de boventoon voeren en dat resulteerde in de 59e minuut in de 3-0. Ditmaal was het Freek van Belzen die scoorde voor Eemdijk en met dat doelpunt was ook de eindstand op het scorebord gezet.
11' Bas Buimer [1-0]
39' Jordy Huygen [2-0]
59' Freek van Belzen [3-0]
Na zeven wedstrijden staat Eemdijk derde in de Hoofdklasse B. De ploeg van Willem Romp heeft 15 punten uit zeven duels. Het verschil met koploper Genemuiden is slechts één punt.