RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Derby tussen IJsselmeervogels en Spakenburg ontbrandt na rust, maar kent geen winnaar

1/5
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels en Spakenburg hebben de eerste derby van het Tweede Divisie-seizoen gelijkgespeeld. De Rooien kwamen op een riante 2-0 voorsprong, maar de Blauwen wisten binnen vier minuten de stand compleet gelijk te trekken. Vooral de tweede helft was vermakelijk om te zien.

Een korte samenvatting van IJsselmeervogels - Spakenburg, door Menno Schilder


OPENINGSFASE
De aftrap werd even uitgesteld door de diverse sfeeracties van beide supportersgroepen. Onder toeziend oog van prominente oud-voetballers als Willem van Hanegem en Hans van Breukelen was het even wachten op de eerste grote kans. Mike van de Laar kreeg in de elfde minuut een schietkans, maar die werd geblokt.

Spakenburg liet de bal in de openingsfase voornamelijk aan IJsselmeervogels. Buiten de eerste minuten deden de Rooien dat in een gezapig tempo. Door een korte vuurwerkopruimpauze lag de wedstrijd ook nog even stil. Spakenburg liet daarna van zich horen, maar Kevin Sterling en Jordi Bitter wisten de bal niet op het Vogels-doel te krijgen.

IJSSELMEERVOGELS NEEMT DE LEIDING
Het tempo ging naarmate de eerste helft vorderde wat meer de hoogte in, maar dat kwam de zuiverheid niet ten goede. Ahmed El Azzouti kreeg na 27 minuten wel een kopkans, maar hij kon zijn hoofd niet goed tegen de bal zetten om die op het doel te mikken.

 Robbert Olijfveld viert de 1-0 Robbert Olijfveld viert de 1-0 | Foto: Geert Lommers

Het was wel de inleiding voor de openingsgoal. Een minuut later zag Robbert Olijfveld zijn kans schoon om van afstand te schieten, waarna de bal via een blauw been in het doel caramboleerde: 1-0. Het zorgde voor een explosie van vreugde bij de fans van de koploper van de Tweede Divisie. In het restant van de eerste helft bleven de grote kansen uit, waardoor 1-0 ook de ruststand was.

BUITENHUIS TIKT BINNEN
Kort na de pauze was het Maikel de Harder die nipt naast schoot en Spakenburg dat een vrije trap niet langs de muur kreeg. Een poging van Van de Laar in de korte hoek werd met de nodige moeite door Ter Wielen gestopt. Uit de corner die volgde schoot De Harder de bal keihard op de paal.

In de zestigste minuut was het dan toch de 2-0 voor de Vogels. Jeffrey Buitenhuis was attent bij een inslinger, waarna hij met een intikker voor de tweede treffer zorgde. Danny van den Meiracker volleerde in de 72ste minuut bijna nog de 3-0 binnen na een lange pass van keeper Jaimy Schaap, maar Ter Wielen redde knap.

 IJsselmeervogels gaat uit het dak IJsselmeervogels gaat uit het dak | Foto: Geert Lommers

COMEBACK VAN DE BLAUWEN
Daarna braken vijf felblauwe minuten aan. Eerst was het spits Marlon Versteeg die met een mooie afstandsknal in de verre hoek de 2-1 op het scorebord zette. De aansluitingstreffer gaf alles wat Spakenburg een warm hart toedraagt weer hoop, en dat was terecht. Nog geen vier minuten later stond het alweer gelijk, want invaller Argjend Selimi tikte bij een voorzet de 2-2 binnen. Zo was IJsselmeervogels binnen no time de voorsprong kwijt.

SELIMI KLEURT ROOD
Terwijl het spel op en neer golfde was scheidsrechter Veekamp (die de hele wedstrijd zijn kaarten op zak hield) gedecideerd toen Selimi met een dwaze tackle El Azzouti van achteren neerhaalde: rood. Spakenburg moest daardoor de laatste vijf reguliere minuten met tien man verder.

 Rode kaart voor Selimi Rode kaart voor Selimi | Foto: Geert Lommers

In de laatste minuut van de blessuretijd kregen de Rooien nog een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar invaller Kevin van Diermen kopte de bal over. Daarmee was de laatste kans een gemiste, en dus eindigde de derby in 2-2.

29' Robbert Olijfveld [1-0]
60' Jeffrey Buitenhuis [2-0]
73' Marlon Versteeg [2-1]
77' Argjend Selimi [2-2]

Bijz.
86' Rode kaart Argjend Selimi (Spakenburg, direct rood)

IJsselmeervogels blijft ondanks het gelijkspel koploper in de Tweede Divisie, met 20 punten uit acht wedstrijden. Spakenburg komt op 7 punten uit acht duels en blijft onderaan bungelen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -