RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Verdonkschot teleurgesteld na derby: "Dit is IJsselmeervogels onwaardig"

1/4
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Bij IJsselmeervogels overheerst een slecht gevoel na de 2-2 in de derby met Spakenburg. De Vogels gaven een 2-0 voorsprong uit handen. "Zo'n wedstrijd moet je over de streep trekken. Dit is IJsselmeervogels onwaardig", zegt IJsselmeervogels-trainer Ted Verdonkschot.

De eerste helft viel tegen qua niveau, tempo en beleving. IJsselmeervogels ging rusten met een 1-0 voorsprong. Ahmed el Azzouti vond het spel in de eerste helft ook niet om over naar huis te schrijven. "We hebben net als Spakenburg weinig gecreŽerd in de eerste helft."

Jeffrey Buitenhuis: "Spakenburg kwam helemaal niet om te voetballen"


In de 60e minuut verdubbelde IJsselmeervogels de voorsprong via Jeffrey Buitenhuis. "We stonden 2-0 voor zonder hoogstaand te voetballen", aldus de doelpuntenmaker. "Spakenburg kwam helemaal niet om te voetballen en had weinig in te brengen." Toch lukte het hen om de stand gelijk te trekken. "Bij de eerste goal stonden we te slapen en bij de tweede goal stond doelpuntenmaker Argjend Selimi niet goed gedekt. Echt comedy capers dit." Verdonkschot voegt toe: "Wil je kampioen worden, dan moeten die fouten eruit."

Ahmed el Azzouti: "Als je zoiets nodig hebt in een wedstrijd, zou ik me doodschamen"


In de slotfase speelde IJsselmeervogels met een man meer. Selimi kreeg een rode kaart na een harde tackle op El Azzouti. De bal was al gespeeld. "Als je zoiets nodig hebt in een wedstrijd, zou ik me doodschamen", vertelt El Azzouti die zijn eerste derby speelde.

Ted Verdonkschot: "Ahmed (el Azzouti red.) zat niet in de wedstrijd zoals meer spelers"


Vlak voor tijd werd El Azzouti gewisseld. Hier was de aanvaller niet blij mee. "Ik wilde graag de winnende goal maken." Verdonkschot snapt de balende El Azzouti. "Maar hij moet ook naar zichzelf kijken. Hij zat niet in de wedstrijd zoals meer spelers." Kevin van Diermen verving de aanvaller waarmee Verdonkschot nog de 3-2 wilde forceren. "Hij diende als stormram, we speelden meer ballen vanaf de flanken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht