RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gretig Taurus laat buitenkans onbenut

1/4
HOUTEN - De volleyballers van Taurus zaten in een zetel om het seizoen te starten met een overwinning. De eredivisionist uit Houten gaf in de vijfde set een voorsprong tegen het Talentteam Papendal uit handen en verloor met 3-2.

In de Kruisboog in Houten begon de thuisploeg van coach Eric Gras uitstekend. Nadat het lang gelijk opging werd de eerste set met 25-22 gewonnen.

Dylan Boerefijn zet een perfect eenmansblok waardoor Taurus de eerste set wint


DIPJE
De twee sets die volgden begonnen minder voortvarend. In de tweede set kwam Taurus binnen de kortste keren met 5-0 achter te staan. Het sloop langzaam dichterbij, maar kwam tekort om het Talentteam van de setwinst af te houden (22-25).

In de derde set herhaalde zich het scenario van de set ervoor. Taurus kwam met meer dan vijf punten achter te staan en dat viel niet meer te lijmen. Zo ging ook de derde set naar de beoogde internationals met 21-25.

WEDEROPSTANDING
Het leek klaar met Taurus, waar Dylan Boerefijn met 24 punten een topwedstrijd speelde. Gesteund door het publiek wist het in de vierde set aan het elastiek te blijven hangen. In de slotfase waren de bezoekers uit Papendal even de draad kwijt waarop Taurus toesloeg en er met 25-23 een beslissende vijfde set uit sleepte.

Na scores van Jens de Hoogh, Jorg de Waard en nogmaals De Hoogh pakt Taurus de vierde set


Coach Gras had al rekening gehouden met een vijf setter, net als in de oefenwedstrijden die het tegen het Talentteam speelde. Halverwege de set hing het Talentteam, gecoacht door Houtenaar Arnold van Ree, in de touwen. Met de haven in zicht ging het toch nog fout met Taurus. Ondermeer door wat verkeerde keuzes namen de bezoekers het initiatief over waarna het onbedreigd uitliep naar 12-15.

Taurus heeft geen antwoord op de smash van Luuk Hofhuis en sneuvelt na vijf sets.


Woensdag wacht alweer de volgende wedstrijd voor Taurus als het op bezoek gaat bij Lycurgus. De Groningers begonnen het seizoen met een 3-0 zege.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -