RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Taurus-speler Haanappel na verloren thriller: "Slecht voor de bloeddruk van de trainer"

1/3
HOUTEN - De seizoensopener in de eredivisie volleybal tussen Taurus uit Houten en Talentteam Papendal had veel weg van een Rocky-film, maar dan zonder Hollywood-einde. Taurus verloor met 2-3. "Als we het hele seizoen zo spelen is het slecht voor de bloeddruk van de trainer", lacht spelverdeler Daan Haanappel.

Spelverdeler Daan Haanappel: "Dit is slecht voor de bloeddruk van de trainer"


Gedurende de partij hing, dan weer de thuisploeg, dan weer de bezoeker in de touwen. Taurus begon super aan het thuisduel in De Kruisboog met winst in de eerste set, maar stond de daaropvolgende twee sets aan het begin te slapen. "Het is veel emotie bij ons", verklaart coach Eric Gras na afloop, "Dat zie je terug op het veld."

We spelen puur op emotie"
Coach Eric Gras

"De tweede set moest ik ze wel weer aanjagen, want toen werden we weggespeeld en kwam het er niet meer uit. Vervolgens sleep je er op vechtlust toch nog een vijfde set uit", ziet Gras aanknopingspunten voor de volgende wedstrijd.

Eric Gras: "Halverwege de vijfde set sta je voor, dan ben je er ziek van als je verliest"


Die vijfde set ging, ondanks dat Taurus halverwege voor stond, verloren. Het publiek in Houten vond het allemaal prachtig. Het zag bloed, zweet en tranen en een thuisploeg die tot het gaatje ging. "Helaas, we hebben het laten glippen", reageert Haanappel nuchter, "We hebben het moeilijk gehad, maar kregen toch de energie terug in de ploeg, wat dat betreft hebben we veel gewonnen."

Het wordt sowieso een leuk seizoen"
Daan Haanappel

De eerste twee sets keek de nieuwe spelverdeler vanaf de kant toe. "Dat gaf me ruimte om de boel te analyseren. Dus toen ik erin kwam had ik wel wat ideeŽn. Maar op een gegeven moment gingen ze zich op ons instellen en werd het moeilijk."

AANKNOPINGSPUNTEN
Ondanks de nederlaag gaat Gras niet bij de pakken neerzitten. De trainer had al rekening gehouden met een vijfsetter. "Natuurlijk heb ik een zuur gevoel. We hebben een paar ongelukkige keuzes gemaakt in de spelverdeling in de vijfde set. Dat gaan we analyseren en verbeteren en meenemen naar de volgende wedstrijd. Maar we hebben geknokt en dat is het belangrijkste."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -