Nederlandse waterpoloërs met 8-8 gelijkspel tegen Turkije naar EK

UTRECHT/VEENENDAAL - De Nederlandse waterpoloërs hebben het laatste duel in de EK-kwalificatie met 8-8 gelijkgespeeld tegen Turkije. Oranje, onder leiding van Veenendaler Harry van der Meer, was zaterdag al zeker van deelname aan het EK in Hongarije.
Nederland, met UZSC-er Pascal Janssen en Amersfoorter Thomas Lucas, was na de zege van Turkije op Litouwen (24-7) al zeker van kwalificatie voor de Europese eindronde in Boedapest. Oranje won vrijdag al met 21-4 van Litouwen. Heel moeilijk was het voor de waterpoloërs niet om zich te plaatsen voor het EK. Op het drielandentoernooi in zwembad De Krommerijn in Utrecht kwalificeren de beste twee zich voor de eindronde. Litouwen bleek voor zowel Oranje als Turkije een makkelijke opponent.
De Nederlandse ploeg eindigde vorig jaar als tiende op het EK in Barcelona. Oranje, toen nog onder leiding van Robin van Galen, won daar in de groepsfase met 22-5 van Turkije. De waterpoloërs willen volgend jaar voor het eerst sinds 2000 weer eens meedoen aan de Olympische Spelen. De ploeg van Van der Meer moet dan pieken op het olympisch kwalificatietoernooi dat in maart in Rotterdam wordt gehouden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.