Geerte Hoeke tiende in Super Prestige Gieten: "Heel blij mee"

WOUDENBERG - Geerte Hoeke is bij de Super Prestige in Gieten als tiende over de streep gekomen. De Maarnse was na afloop blij met die prestatie, zo vertelt ze tegen RTV Utrecht.
De winst in de eerste rit van de Super Prestige was voor Ceylin del Carmen Alvarado. Voor Hoeke was het haar eerste 'echte' wedstrijd van dit seizoen in België/Nederland. "Ik wilde er hier gewoon in vliegen zonder verwachtingen, maar met de tiende plek ben ik heel heel blij", aldus Hoeke. "Ik heb veel wedstrijden in Tsjechië en Slowakije gereden om punten te smokkelen om deel te mogen nemen aan de wereldbeker."
Volgens Hoeke was het zondag in Gieten heel zwaar en anders dan voorgaande jaren. "Door de regen was er veel modder, dat heb ik hier nog nooit meegemaakt", vertelt Hoeke die ook alweer vooruitkijkt. "Het is voor het eerst dat ik dit seizoen de wereldbekers mag gaan rijden, dus daar ga ik mij op focussen. Deze dag als vandaag geeft me zeker meer zelfvertrouwen."
Geerte Hoeke blij met prestatie in Super Prestige Gieten
Puck Pieterse uit Amersfoorst had tijdens de race wat tegenslag te verwerken. "Ik reed rond de tiende positie en toen ging mijn ketting eraf. Ik kreeg hem er ook niet meer op. Toen ik hem uiteindelijk erop had kon ik alleen in mijn zwaarste versnelling rijden, dat was heel jammer", vertelt een balende Pieterse tegen RTV Utrecht. "Toen ik op een gegeven moment weer in mijn ritme kwam ging het wel weer." Pieterse kwam uiteindelijk als 24e over de streep.
Puck Pieterse: "Misschien had ik fiets eerder moeten wisselen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.