RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kyra Fortuin blij met punt SCHC: "Mooi dat we het hebben kunnen ombuigen"


BILTHOVEN/UTRECHT - De hockeysters van SCHC hebben zondag een achterstand omgebogen tegen Den Bosch. De ploeg uit Bilthoven kwam 2-0 achter, maar bracht de stand in een tijdsbestek van acht minuten weer in evenwicht: 2-2.

Frédérique Matla en Lieke Hulsen scoorden namens de negentienvoudig landskampioen, dat in eigen huis daardoor op een comfortabele 2-0 voorsprong kwam. Yibbi Jansen, afgelopen zomer overgekomen van Oranje-Rood, tekende voor de aansluitingstreffer namens SCHC via een strafcorner. De 2-2 viel opnieuw uit een strafcorner, ditmaal tekende Kyra Fortuin voor de treffer.

Kyra Fortuin: "Heel blij met veerkracht"


"We waren heel blij dat we nog terug kwamen", vertelt Fortuin aan RTV Utrecht. SCHC werd vorig jaar door angstgegner Den Bosch in de halve finale van de play-offs uitgeschakeld. "Dat leefde nog wel in de groep, dat heb je nog wel in je achterhoofd. Je hoopt dat je deze wedstrijd dan scherper aanpakt."

KAMPONG
De Utrechtse dames ontvingen hdm op de Klapperboom en gingen met 1-3 onderuit. Aanvankelijk kwam Kampong via Michelle Simons op voorsprong, maar daarna was hdm de betere ploeg. Pien van Nes, Eva van 't Hoog en opnieuw Van Es zorgden voor een 1-3 nederlaag van Kampong.

RANGLIJST
Ondanks het gelijkspel blijft Den Bosch koploper van de Hoofdklasse. SCHC volgt met twee punten minder en Kampong is de nummer zes van de ranglijst. "Ik denk dat het nog een hele spannende competitie gaat worden", besluit Fortuin haar verhaal tegen RTV Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -