Hockeyers Kampong slechten Tilburgse muur en pakken winst

UTRECHT - De hockeyers van Kampong hebben op de Klapperboom met de nodige moeite gewonnen van Tilburg: 2-1.
Na vorig weekend een makkelijke EHL-winst geboekt te hebben, stond zondag het duel met Tilburg op het programma. Vorig seizoen werd er in Utrecht nog eenvoudig met 6-0 gewonnen, maar nu ging het een stuk lastiger.
De ploeg uit Noord-Brabant verdedigde compact, waardoor er nauwelijks ruimte voor Kampong-aanvaller Bjorn Kellerman was om gevaar te stichten met zijn kenmerkende dribbels. Het duurde tot de 39e minuut tot de ploeg van Alexander Cox voor het eerst op voorsprong kwam. Na een afgeslagen strafcorner van Tilburg was er ruimte voor een snelle counter en Terrance Pieters was daarbij de afmaker: 1-0.
Het bleef daarna lang 1-0, maar de score werd twintig minuten later verdubbeld. Jip Janssen vergrootte de marge tot twee, door te scoren uit een strafcorner. Die treffer bleek uiteindelijk heel belangrijk, want slechts drie minuten tekende Tilburg voor de 2-1 via Damon Steffens.
39' Terrance Pieters [1-0]
57' Jip Janssen [2-0]
60' Damon Steffens [2-1]
Toch won Kampong na zeventig minuten verdiend en zo blijft het aansluiting houden met de top vier. De Utrechters hebben elf punten en staan vijfde. Vierde staat Amsterdam met elf punten, terwijl landskampioen Bloemendaal lijstaanvoerder is met zestien punten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.