RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bondscoach Harry van der Meer: "Door Spelen ga je sport meer waarderen"

1/2
VEENENDAAL/UTRECHT - Bondscoach Harry van der Meer kwalificeerde zich dit weekend met de Nederlandse waterpoloploeg voor het EK. Daar valt één ticket te verdienen voor de Olympische Spelen. Van der Meer was daar twintig jaar geleden als speler al actief en deelt zijn ervaringen nu met zijn spelers.

De Veenendaler speelde in het Nederlands team op de Spelen van 1992, 1996 en 2000. De kwalificatie voor de Spelen van 2020 in Tokio moet worden behaald op het EK in Hongarije. Van der Meer: "De Spelen brengen wat extra's, waardoor je nog meer dingen gaat waarderen in de sport."

Nederland kwalificeerde zich in Utrecht, met UZSC'er Pascal Janssen, zaterdag al. Vrijdag wonnen zij gemakkelijk van Litouwen. Daarna kon plaatsing voor het EK haast niet meer mis gaan, want Litouwen verloor een dag later ook van Turkije. Twee van de drie teams in de poule gaan naar Boedapest begin volgend jaar.

Harry van der Meer: "Toen ik de spelers vertelde over mijn ervaringen op de Olympische Spelen, zag ik een vonkje in hun ogen"


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -