RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: Tokyo, maak je borst maar nat!


PROVINCIE UTRECHT - Een Olympisch ticket moet je verdienen. Daar moet je heel hard voor werken. Bij veel sporten worden op dit moment de laatste tickets voor de Olympische Spelen uitgedeeld.

APPJE
Ik sta midden in de springbak bij de Military Boekelo als ik van het thuisfront een berichtje over 'SkateKeet' krijg toegeappt: 'Keet is Europees Kampioen op het onderdeel Street. Ze mag naar de Spelen!'. In gedachten verzonken over dit fantastische nieuws vergeet ik even alles om me heen en ik schrik op als de jury mij maant om aan de kant te gaan. Het eerste paard komt er al aan.

Ik pak mijn camera op en zoek een goed plaatsje. Tussendoor dwalen mijn gedachten af naar het berichtje. Ze weten thuis dat ik Keet hoog heb zitten, al jaren. Ik zie haar nog zitten op de keukentafel bij haar ouders thuis met haar rode mutsje op, bijna drie jaar geleden alweer. Twaalf jaar oud was ze: vrolijk, nuchter en vastberaden. Daar aan die keukentafel begon mijn fascinatie voor jonge sporttalenten: wat beweegt hen, waar komen ze vandaan, wat is hun verhaal?

WAY OF LIFE
Voor Keet is skaten 'a way of life'. Met een skateboard aan haar voeten doorkruist zij de hele wereld. Ze heeft haar plek gevonden in de van oorsprong Californische sport. De skatewereld 'past haar', ze voelt zich er in thuis. En dan te bedenken dat deze 'wereld' die in veel landen een hype is geweest, is ontstaan uit een eenvoudig ideetje van een paar jongeren die wieltjes van rolschaatsen onder houten planken zetten zodat ze konden surfen als het windstil was op zee.

MEREL
'De volgende ruiter is Merel Blom met haar paard Ceda', schalt het opeens luid door de speaker. Ik kijk op en zie Merel. Ze is opgegroeid in Breukelen waar ze ook jaren gewoond heeft, en ze staat op het punt om Nederlands Kampioen te worden. Ook bij haar is de sport een manier van leven. Vierentwintig uur per dag is ze bezig met haar paarden. Ook zij wil naar de Spelen. En hoewel het Nederlandse team de ene tegenslag na de andere dit weekend krijgt te verwerken en de Olympische droom ziet vervliegen wordt de kans voor Merel op een individueel ticket na vandaag een heel stuk groter.

Twee totaal verschillende sporters met allebei dezelfde droom. En ze gaan hem waarmaken. Ze hebben het verdiend. Tokyo maak je borst maar nat!

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -