FC Utrecht gaat voor eerste punten

UTRECHT - FC Utrecht speelt vanavond in de Galgenwaard tegen Willem II. De ploeg van Willem van Hanegem is na twee duels nog puntloos, terwijl de Tilburgers voor hun derde zege op rij gaan.
De nieuwe spits Morten Skoubo maakt zijn debuut. De Deen kwam deze zomer over van Real Sociedad, maar omdat hij kampte met een kneuzing aan zijn voet moest hij de wedstrijden tegen PSV en FC Groningen missen. Linksback Mahai Nesu (Steaua Boekarest) maakte afgelopen zondag zijn debuut. De Roemeen liet een goede indruk achter en zal vermoedelijk vanavond ook weer in de basis staan.
FC Utrecht won elf van de 26 voorgaande ontmoetingen met Willem II in Galgenwaard. Het duel leverde tien keer geen winnaar op. Willem II won vijf keer in Utrecht. FC Utrecht pakte afgelopen jaar zes punten tegen de Brabanders. In Tilburg won FC Utrecht met 4-1 en thuis werd het 2-0.
Willem II werd de afgelopen drie seizoenen 17e, 15e en 15e. Ook voorafgaand aan dit seizoen waren de Brabanders er nog niet gerust op. Er werd zelfs geprotesteerd bij de KNVB tegen de zware competitiestart. Daar bleek vooralsnog geen reden toe, want Willem II staat al op zes punten. Eerst werd in het eigen stadion Ajax (2-1) verslagen en zondag moest buurman NAC (1-3) eraan geloven. FC Utrecht verloor dit seizoen van PSV (1-5) en FC Groningen (2-0).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.