RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

De Wolf: "Reactie Selimi niet goed voor hem, ook niet voor de club"


BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Trainer John de Wolf van Spakenburg heeft dinsdagavond gesproken met Argjend Selimi, naar aanleiding van zijn reactie op de rode kaart die hij kreeg in de derby tegen IJsselmeervogels van afgelopen zaterdag. Selimi kreeg die rode kaart na een tackle van achteren op Ahmed el Azzouti, terwijl er geen enkele mogelijkheid meer was om de bal te spelen.

De boosdoener werd vooral ook aangesproken op zijn reactie in de media, waar hij met een bijna trotse glimlach verklaarde geen spijt te hebben van zijn overtreding, omdat hij daarmee mogelijk de 3-2 voor IJsselmeervogels voorkwam. "Ik zou het zo weer doen", zei hij voor de camera's van FOX. "De bal ging ik niet meer raken. Dan maar zo", voegde hij daar RTV Utrecht aan toe. Hij zei ook een schorsing van vijf of zes duels te verwachten "Maar het belangrijkste vandaag was niet verliezen."

VEEL KRITIEK

Vooral het feit dat hij zijn verhaal met een brede grijns deed kwam de aanvaller, die vlak voor rode kaart de 2-2 had gescoord, op veel kritiek te staan. In het tv programa UVandaag noemde RTV Utrechts voetbalanalist Gert Kruys de overtreding op El Azzouti schandalig. "Voor hetzelfde geld breekt hij alles wat hij heeft. Dit kan niet." Selimi's reactie in de media kwalificeerde Kruys als 'oliedom'.

 Selimi krijgt rood van scheidsrechter Veekamp. Slachtoffer El Azzouti ligt nog op de grond Selimi krijgt rood van scheidsrechter Veekamp. Slachtoffer El Azzouti ligt nog op de grond | Foto: Geert Lommers

In datzelfde programma sprak voormalig NOS-sportjournalist Govert van Brakel van een doodschop. "Dan hoor je niet op een voetbalveld. Daar moet een zware straf op volgen." Oud-voetballer Willem van Hanegem, als toeschouwer bij de wedstrijd aanwezig, uitte zijn kritiek al eerder. "Dan spoor je niet helemaal. Die moet je gewoon zeggen: weg, niet meer spelen jij", aldus De Kromme.

DE WOLF

"Argjend moet beseffen dat de manier waarop hij reageert niet goed is voor hem, en ook niet voor het imago van de club", stelt Spakenburg-trainer John de Wolf, die zelf direct na de wedstrijd de rode kaart volkomen terecht noemde. Hij denkt dat het kwartje bij Selimi nu wel gevallen is. "Hij kwam zelf naar me toe en heeft nogmaals zijn excuus aangeboden. Hij vindt het vervelend dat hij de club en het elftal beschadigd heeft."

Selimi heeft zelf voorgesteld om tot aan de winterstop de corveediensten op zich te nemen. Ook doet hij een geldboete in de boetepot. "Ik vind dat een mooie geste van hem, en daarmee moet ook de kous af zijn", aldus De Wolf.

De trainer van Spakenburg gelooft ook niet dat Selimi bewust zijn overtreding weglachte voor de camera. "Zijn lach is heel slecht ontvangen, maar als je hem beter kent dan weet je dat hij zich geen houding weet te geven. Dat is de onervarenheid. Maar dat hij zich van zijn slechte kant heeft laten zien, zowel in het veld, als buiten het veld, dat is hem echt wel duidelijk."

Het is nog niet bekend welke straf de KNVB uitdeelt voor de overtreding.

John de Wolf over de rode kaart van Argjend Selimi


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht