Jong Oranje boekt in Noorwegen derde zege

UTRECHT - Jong Oranje heeft ook de derde wedstrijd in de kwalificatie voor het EK van 2021 overtuigend gewonnen. De ploeg van coach Erwin van de Looi versloeg in Drammen Noorwegen met 4-0. Jong Oranje had eerder gewonnen van Jong Cyprus en Jong Portugal.
Rick van Drongelen bracht Oranje in de eerste helft op voorsprong. Hij verlengde de bal uit een vrije trap van aanvoerder Teun Koopmeiners en liet doelman Kristoffer Klaesson kansloos. Calvin Stengs, vorige week al trefzeker tegen Portugal, zorgde in de tweede helft met een fraai schot via de onderkant van de lat voor de 2-0. Dani de Wit kopte Oranje, nadat de bal terugkwam via een voet van een Noorse verdediger, naar 3-0. Van Drongelen schoot in blessuretijd de 4-0 binnen.
Jong Oranje staat na drie wedstrijden aan kop, met drie punten meer dan Jong Portugal. Wit-Rusland heeft vijf punten uit vier duels. Noorwegen en Cyprus hebben beide vier punten en Gibraltar is nog zonder punten.
FC Utrecht-doelman Maarten Paes hield het doel schoon voor Jong Oranje. Ploeggenoot Justin Hoogma zat op de bank, maar viel niet in.