RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV wil nu ook wel eens thuis winnen


VEENENDAAL - Terwijl de competitie in de hoogste amateurklassen dit weekend stil ligt, speelt GVVV in de Tweede divisie de thuiswedstrijd tegen regerend kampioen AFC. Dat duel stond gepland voor 18 januari, maar is naar voren gehaald omdat de Amsterdamse club die dag op de kop af 125 jaar bestaat en dat groot gaat vieren.

Zodoende spelen GVVV en AFC al in de negende competitiewedstrijd van het seizoen voor de tweede keer tegen elkaar. Op de openingsdag van de competitie eindigde het treffen in Amsterdam in 1-1. AFC-topscorer Raily Ignacio maakte de 1-0, namens GVVV scoorde Philip Ties.

THUISFOBIE?
Zeven speelronden later is AFC de nummer vier van de Tweede divisie en vinden we GVVV terug op de twaalfde plaats. Dat de Veenendalers zo laag staan, komt vooral door het gebrek aan succes in thuiswedstrijden. Terwijl er uit al drie keer werd gewonnen, leverden vier thuisduels dit seizoen welgeteld n punt op. In de beker was er wl succes op Panhuis: Kozakken Boys werd verslagen.

Of het duel tegen AFC de ommekeer zal worden is maar zeer de vraag, want de rood-zwarten wonnen drie van de vier uitwedstrijden van dit seizoen. Alleen bij IJsselmeervogels werd met 5-1 verloren, maar aan dat resultaat lag wellicht het overlijden van AFC-clubarts Lex Swaan, enkele dagen voor dat duel, ten grondslag.

Vorig seizoen won GVVV op Panhuis met 4-2 van AFC, dat dit seizoen ondanks de drie zeges in uitwedstrijden in die duels ook twaalf doelpunten tegen kreeg. GVVV incasseerde in eigen huis dit seizoen al elf doelpunten, meer dan enige andere club in de Tweede divisie.
(lees verder onder de foto)

 Patrick-Prosper Fini: gebroken hand Patrick-Prosper Fini: gebroken hand | Foto: Geert Lommers

BLESSURES
Bij GVVV ontbreken Tom Oostinjen en Patrick-Prosper Fini. Oostinjen is een paar weken geblesseerd, Fini heeft zijn hand gebroken en zit in het gips. Martin van Eck is herstellende van een knieoperatie.

LIVE
GVVV - AFC begint zaterdag om 15.30 uur en is live te volgen via Radio M Utrecht.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -