Maarten Paes:"Wij kunnen het PSV heel lastig maken en we kunnen ook stunten."

UTRECHT - Twee weken geleden verloor FC Utrecht met 2-1 van Vitesse. Schlemiel van de avond was doelman Maarten Paes. Zijn blunder leverde Vitesse de tweede treffer op. Zaterdag PSV hoopt de jonge doelman revanche te nemen.
Wat daarbij hielp, was de interlandperiode. Daarin kwam Paes twee keer in actie voor Jong Oranje. "Het is wel lekker dat ik 180 minuten verder ben na Vitesse. We hebben daar heel goed gespeeld met een heel goed team, dus ik heb het wel een plekje kunnen geven."
Bij Jong Oranje werd de Utrecht-doelman goed opgevangen door bondscoach Erwin van de Looi. "Alleen bij de ontmoeting aan het begin zei hij dat ik rustig moest blijven en dat hij wist wat mijn kwaliteiten zijn." Paes keepte zowel tegen Jong Portugal als tegen Jong Noorwegen de volle 90 minuten. Duidelijk is dat het vertrouwen van Paes geen deuk heeft opgelopen. "We hebben tegen sterke ploegen gespeeld, zeker tegen Jong Portugal hebben we onder druk gestaan en heb ik mijn rol kunnen spelen."
Maarten Paes: "Ik heb het wel een plekje kunnen geven."
Die rol zal de keeper zaterdag ook moeten spelen bij zijn club. FC Utrecht is na twee maanden nog niet de voetbalmachine die iedereen verwacht had. John van den Brom verklaart dat onder meer door het late instromen van Adrian Dalmau, Bart Ramselaar en Justin Hoogma. "Dit is de eerste keer dat we geen blessures hebben", zegt de Utrecht-trainer in Een Berg Sport. "Alleen Leon Guwara is nog geschorst."
John van den Brom: "Middenveld kan veel beter"
Van den Brom gaf ook aan het elftal dat er tegen Vitesse stond op één plaats te wijzigen. "Maar we hanteren dezelfde manier van spelen." Daarbij realiseert Van den Brom zich dat PSV een andere tegenstander is dan Vitesse. "PSV zal minder ver inzakken dan Vitesse deed en heeft aanvallend heel veel goede spelers."
John van den Brom: "Voor het eerst is iedereen fit"
Een goede wedstrijd en een goed resultaat tegen PSV zou FC Utrecht over een dood punt heen kunnen helpen. Doelman Maarten Paes denkt zo niet. "Ik bekijk het liever van wedstrijd naar wedstrijd. Er zit wel een stijgende lijn in ons positiespel. Wij kunnen het PSV heel lastig maken en we kunnen ook stunten."
De ode van Korneel
FC Utrecht - PSV begint zaterdagavond om 20.45 en is live te horen op Radio M Utrecht 93.1 FM.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.