RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van de Zandschulp met Davis Cup-team mee naar Madrid


VEENENDAAL - Tennisser Botic van de Zandschulp maakt deel uit van de Nederlandse Davis Cup-selectie voor de Finals in Madrid. De Veenendaler is de derde enkelspeler en eerste vervanger van Robin Haase en Tallon Griekspoor.

Daarnaast maken Jean-Julien Rojer en Wesley Koolhof de selectie rond. Zij spelen het dubbelspel namens Nederland. Haase en Griekspoor komen als eerste in actie tijdens de enkelpartijen.

Van de Zandschulp moet in eerste instantie dus in de wachtkamer plaatsnemen. "Botic van de Zandschulp nemen we mee als derde singelaar. Hij heeft de afgelopen zes maanden de beste resultaten gehaald en kan ook goed uit de voeten op snelle banen", aldus bondscoach Paul Haarhuis.

TEGENSTANDERS
Nederland is een van de achttien landen die zich hebben geplaatst voor de Davis Cup Finals in Madrid. Oranje stuit dinsdag 19 november op Kazachstan en neemt het een dag later op tegen Groot-BrittanniŽ.

Iedere interland bestaat uit twee enkelspelen en een dubbelspel. De achttien landenploegen strijden in zes poules van drie om een plaats in de kwartfinale. De finale staat 24 november op het programma.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -