SVL boekt zwaarbevochten zege op Montfoort SV'19

© RTV Utrecht / Bert Kous
LANGBROEK/MONTFOORT - De voetballers van SVL uit Langbroek hebben in de Eerste Klasse C een overwinning geboekt op Montfoort SV'19. Na een enerverende begin- en slotfase stond 3-2 op het scorebord.
Een korte samenvatting van SVL - Montfoort SV'19, door Bert Kous

VROEGE GOALS

Het duel tussen SVL en Montfoort SV'19 kende een vermakelijke openingsfase. De thuisploeg kwam na tien minuten op voorsprong door een eigen doelpunt van Montfoort-speler Don Mimpen. Hij werkte een voorzet (redelijk mooi) achter zijn eigen keeper.
Lang stond de voorsprong niet op het bord voor SVL, omdat Montfoort SV'19 binnen vijf minuten alweer 1-1 had gemaakt. Spits Jort van Geffen wist de (terechte) gelijkmaker op de borden te schieten. Die 1-1 was ook de ruststand.
SVL-trainer Aad van den Berg
SVL-trainer Aad van den Berg © RTV Utrecht / Bert Kous

SPANNENDE SLOTFASE

Tot diep in de tweede helft zat de wedstrijd op slot. De ploegen van trainers Bart Schreuder (Montfoort SV'19) en Aad van den Berg (SVL) creëerden weinig. Twintig minuten voor tijd nam de ploeg uit Langbroek de leiding weer: verdediger Bastin Hofman kopte uit een vrije trap de 2-1 binnen.
Montfoort was machteloos in de aanval en Jens van Doorn strafte dat af namens SVL met de 3-1. Daarmee leek het duel in het slot, maar invaller Denny van Loen (zoon van) maakte het een minuut voor tijd toch weer spannend. Het bleef uiteindelijk bij 3-2.
10' Don Mimpen, e.d. [1-0]
16' Jort van Geffen [1-1]
72' Bastin Hofman [2-1]
87' Jens van Doorn [3-1]
89' Denny van Loen [3-2]
SVL blijft door de zege in de top meedoen van de Eerste Klasse C, met 10 punten uit vijf duels. Het neemt drie punten afstand van Montfoort SV'19, dat op 7 punten blijft staan.