RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

SVL draait duel om tegen Montfoort SV'19: "We gingen brutaler voetballen"


LANGBROEK/MONTFOORT - Waar bij SVL gejubeld werd na de 3-2 overwinning op Montfoort SV'19, waren bij de bezoekers de druiven zuur door de opgelopen nederlaag. De thuisploeg uit Langbroek moest na een matige eerste helft iets aanpassen. "We gingen brutaler voetballen", zegt trainer Aad van den Berg. Montfoort-trainer Bart Scheuder spreekt van een gemiste kans.

MEETPUNT VOOR SVL

"Ik kan wel bijdehand roepen dat we gingen winnen, maar de eerste helft vond ik dusdanig van Montfoort dat het een hete middag ging worden", reageert Van den Berg tegen RTV Utrecht. "Ook na de 1-1 hadden zij initiatief, maar wij gingen brutaler voetballen na rust. Iets verder van de goal, iets eerder de lange bal. We hebben toen ook iets meer strijd geleverd."

Aad van den Berg (SVL): "We hebben ook iets meer strijd geleverd"


"Ik vond dat we na rust heel weinig weggaven, en we pakten wat meer initiatief terug. De tweede helft vond ik wat meer van ons", aldus de SVL-trainer. "Het was een meetpunt voor ons allebei. We kunnen en willen allebei top-5 spelen. We gaan elke wedstrijd in om te winnen, maar we weten nog steeds niet waar we staan."

 Montfoort SV'19-trainer Bart Schreuder Montfoort SV'19-trainer Bart Schreuder | Foto: RTV Utrecht / Bert Kous

GEMISTE DRIEPUNTER MONTFOORT

Bij Montfoort SV'19-trainer Bart Schreuder was de teleurstelling te horen in zijn stem. "Volgens mij hadden wij gevoelsmatig moeten winnen", zegt hij. "We waren duidelijk de bovenliggende ploeg, eerste helft ook voetballend gezien. Het werd een wedstrijd die op momenten aankomt. Wij laten zoveel kansen en halve kansen liggen. We missen net een halve procent."

Bart Schreuder (Montfoort SV'19): "Wij laten zoveel kansen en halve kansen liggen"


De beslissende goal van Jens van Doorn (3-1) viel drie minuten voor tijd uit een vrije trap. "We geven die vrije bal heel stom weg", blikt Schreuder terug. "Hun spits doet dat heel slim, maar daarna wisselen wij iets. Het is duidelijk hoe wij standaard situaties doen, maar ze gaan onderling wisselen. Vandaar dat we daar niet blij mee zijn. Het is zwaar onnodig en dit voelt als drie gemiste punten."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht