RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Frans Schuitemaker zag FC Breukelen winnen van Roda'46 in 'vechtwedstrijd'


LEUSDEN/BREUKELEN - FC Breukelen wist in de Eerste Klasse A een belangrijke zege te boeken op Roda'46 uit Leusden. Frans Schuitemaker is blij dat zijn ploeg een 1-0 achterstand omdraaide in een 1-3 zege. "Het is een pure overwinning van een collectief", zegt de Breukelen-trainer tegen RTV Utrecht.

VECHTWEDSTRIJD
"Ik moet zeggen dat we het in de eerste helft behoorlijk moeilijk hadden. We dekten ook niet goed en moesten wennen aan een andere manier van spelen, want we hadden twee invallers. Ik vond de eerste helft van heel matig niveau", aldus Schuitemaker.

Breukelen-trainer Frans Schuitemaker: "Na de 1-1 is het meer een vechtwedstrijd geweest dan een voetbalwedstrijd"


"We komen ook lullig achter. Iedereen verwacht een voorzet en hij schiet hem in de korte hoek binnen", doelt hij op de 1-0 van Roda'46-speler Najib. "Heel slimme vrije trap, maar ik vond het spel toen in evenwicht. We rechtten onze rug en de wissel pakte goed uit. Daarna is het meer een vechtwedstrijd geweest dan een voetbalwedstrijd."

ENERGIE BRENGEN
Het kantelpunt in de wedstrijd was de 1-1 van FC Breukelen-invaller David van der Veld. "Ik stond er een minuut in en gelijk een doelpunt, dat is lekker. De bal kwam van de zijkant en ik zag de tegenstander niet meer bewegen, ik kwam er voor en kreeg mijn hoofd er goed tegenaan", aldus de doelpuntenmaker van de 1-1.

FC Breukelen-doelpuntenmaker David van der Veld: "Ik stond er een minuut in en gelijk een doelpunt, dat is lekker"


"Ik sta altijd te trappelen om iets te kunnen doen. De eerste helft was niet goed, maar we brachten ook te weinig energie in de wedstrijd. Ik weet van mezelf dat ik die energie wel kan brengen. We maken het de trainer ook wel lastig", doelt hij op zichzelf en Mike Versloot. Beide spelers kwamen als invaller tot scoren.

 Dick Kooijman van Roda'46 Dick Kooijman van Roda'46 | Foto: RTV Utrecht / Menno Schilder

KOOIMAN ZAG ONRUSTIG RODA
Roda'46 gaf een voorsprong uit handen, al zag trainer Dick Kooijman dat niet aankomen. "In de eerste helft is er niets aan de hand, alleen hebben we het toen niet benut. We begonnen matig aan de tweede helft, heel onzeker ineens. Uiteindelijk kom je wel met 1-0 voor, maar verlies je nog met 3-1", concludeert Kooijman.

Roda'46-trainer Dick Kooijman: "Het was bij ons erg onrustig en voetballend erg matig"


Na de eerste helft kwam dat onverwacht voor de oefenmeester. "Zij werden wel gevaarlijk met ingooien en corner, wij verdedigden dat niet goed, alleen liepen zij toen uit naar 3-1. Het was bij ons erg onrustig en voetballend erg matig", aldus Kooijman.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -