RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oosterlee baalt van ontzag: "We lijken soms wel tafelvoetballers"


VEENENDAAL - GVVV-trainer Niek Oosterlee is niet blij met hoe zijn ploeg tegen regerend landskampioen AFC voor de dag kwam. De oefenmeester vond dat zijn ploeg, vooral in de eerste helft, te veel respect had voor de Amsterdammers.

GVVV verloor het duel van AFC met 1-3. In de tweede helft lieten de Veenendalers zich zien tegen AFC, in het eerste bedrijf was daar geen sprake van. "De eerste helft speelden we met veel te veel ontzag. We speelden met poep in onze broek vond ik", aldus de oefenmeester die nog met zijn ploeg op de eerste thuisoverwinning wacht. "Het wordt een beetje net als de 'novemberdip', een dingetje dat wordt het zeker."

TAFELVOETBALLERS

Volgens Oosterlee ontbreekt het bij zijn ploeg aan lef. "Je moet wel durven voetballen. We lijken soms wel tafelvoetballers. Alsof we aan zo'n stok vastzitten en alleen vanuit onze eigen positie voetballen, al ging dat in de tweede helft al beter. We zijn misschien te ideale schoonzonen om tegen te spelen."

Doelman Johan Jansen was gefrustreerd na afloop. "Ik baal ervan dat wat we de tweede helft brachten dat we dat de eerste helft niet deden. We moeten de volgende keer volle bak vooruit voetballen, we zitten in een lastig parket", zegt de duidelijk teleurgestelde Jansen. "Bij die 1-1 gingen we er nog in geloven, we kregen hem daarna veel te snel tegen. Dat is gewoon zuur."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht