RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Schip knokt zich naar zilver op EK "60 ronden lang buschauffeur"


SCHALKWIJK - Jan-Willem van Schip heeft bij de EK baanwielrennen in Apeldoorn net naast het goud gegrepen op de puntenkoers. De wereldkampioen uit Schalkwijk moest genoegen nemen met het zilver achter de Fransman Bryan Coquard.

In de laatste sprint, na 160 rondes over de baan van Omnisport, verloor Van Schip de beslissende sprint van Coquard.

De Fransman, veelal op de weg actief, reed 98 punten bij elkaar. Van Schip kwam na een sterk tweede deel van de puntenkoers, waarin hij het publiek op de banken kreeg door vol in de aanval te gaan, uit op 93 punten. Het brons was voor de Griek Christos Volikakis (85).

ZESTIG RONDEN LANG BUSCHAUFFEUR
"Dat laatste sprintje was echt zonde, maar het was alles wat ik nog in me had", zei Van Schip bij de NOS. De 25-jarige renner merkte dat vrijwel alle andere renners zich volledig op hem focusten in de race. "Ik ben zestig ronden lang een soort buschauffeur geweest, ze zaten allemaal bij mij achterop. Dat was wel jammer", aldus de man in de regenboogtrui, die zijn momenten om in de aanval te gaan zorgvuldig uitkoos.

De welbespraakte renner gebruikte de puntenkoers ook om reclame te maken voor zichzelf. Van Schip zoekt voor volgend jaar een nieuwe ploeg, nu Roompot-Charles ermee stopt. "Ik heb laten zien dat ik kneiterhard kan fietsen én dat ik ook een heel intelligente man ben, die heel veel verstand heeft van koerstactiek. Ik zou ook op de weg graag op het allerhoogste niveau willen rijden om mijn dromen waar te maken. Die heb ik op de baan, maar zeker ook op de weg."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -