Van den Brom na historische zege FC Utrecht op PSV: "Leuke avond gehad"

UTRECHT - FC Utrecht heeft zijn grootste overwinning ooit geboekt op PSV in de eredivisie. In de Galgenwaard eindigde de 50e ontmoeting tussen de twee clubs op Utrechtse bodem in 3-0, met twee rode kaarten voor PSV.
Alle goals op een rij van FC Utrecht - PSV

1000

Het openingsdoelpunt kwam in de 49e minuut op naam van Sander van de Streek. De middenvelder ontdeed zich van Timo Baumgartl en zag daarna zijn schot via Viergever van richting worden veranderd. Doelman Jeroen Zoet was daardoor kansloos. Het was de 1000e thuisgoal van FC Utrecht in de eredivisie.
FC Utrecht komt als winnaar van het veld
Joris van Overeem: "Dit is heerlijk"

DUBBEL ROOD

PSV werd daarna beter en kreeg wat mogelijkheden. Na het rood voor Viergever (68e minuut) en Hendrix (75e minuut) - scheidsrechter moest beide keren de VAR raadplegen - kon Utrecht de wedstrijd simpel uitspelen. Adam Maher maakte met een fraai afstandsschot de 2-0. In blessuretijd maakte Sean Klaiber de pijn voor PSV met de 3-0 nog groter.
Adam Maher: "De puzzel moest op zijn plek vallen"
PSV druipt verslagen af
Geweldige sfeer in het stadion, ik heb een leuke avond gehad
John van den Brom
John van den Brom: "De manier waarop geeft voldoening"
Het was de 10e keer dat FC Utrecht thuis wist te winnen van PSV. Voor PSV was het de eerste nederlaag van het seizoen. De Eindhovenaren moet voor het eerst dit seizoen in de achtervolging op Ajax voor de koppositie. FC Utrecht klimt naar de 5e plaats met 17 punten uit 10 wedstrijden.