Waterpoloërs UZSC blijven winnen in Eredivisie

UTRECHT - De waterpoloërs van UZSC hebben zaterdagavond ook de derde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Het Ravijn werd in eigen huis met 10-3 verslagen.
In de eerste twee wedstrijden boekte UZSC net als Het Ravijn een overwinning. De Nijverdallers trokken in de openingsfase de goede vorm door: 2-0 voorsprong. Voor het einde van de eerste periode kwam UZSC terug tot 2-2, mede dankzij Pascal Janssen (zie hieronder).
Pascal Janssen maakt het eerste doelpunt van UZSC
Ook in de tweede periode waren de teams aan elkaar gewaagd. Beide vonden één keer het net. De toeschouwers in zwembad de Krommerijn zagen kansen op meer treffers, ballen belandden onder andere op de paal en lat.

VERSCHIL

In de derde periode maakte UZSC het verschil. Ze scoorden drie goals. Dit lukte Het Ravijn niet, mede doordat keeper Joran Westerveld een goede dag had (zie een van zijn vele reddingen hieronder).
Een van de vele reddingen van keeper Joran Westerveld
In de vierde periode liep UZSC uit naar 10-3. Eén goal viel uit een penalty, de enige van de wedstrijd, en een andere na een mooie aanval (zie hieronder).
UZSC vergroot de voorsprong op Het Ravijn via een penalty
UZSC scoort na een mooi uitgespeelde aanval

KOPLOPER

Door de overwinning en het gelijke spel van ZVL-1886 Tetteroo doet UZSC goede zaken voor het kampioenschap. De Utrechters gaan inmiddels alleen aan de leiding. In de afgelopen vijf jaar ging UZSC vier keer met de titel aan de haal. Hun eerstvolgende wedstrijd is aankomende zaterdag tegen ZVL.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.